18 / 04 / 2024

Anadolu Grubu gayrimenkul şirketi kurdu!

Anadolu Grubu gayrimenkul şirketi kurdu!

Anadolu Grubu'nun patronu Tuncay Özilhan, 30 milyon TL sermaye ile yeni bir gayrimenkul şirketi kurdu. Şirketin adı Kartal Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. olarak belirlendi.



Anadolu Grubu'nun birçok fabrikası Kartal'da bulunuyordu. Bu bölge Holdingin merkez üssü konumundaydı. Burası şehir merkezi haline gelince fabrikalar bir bir bölgeden taşınmaya başlandı. Önce holding merkezi ve grup şirketlerinin yönetim ofisleri Ümraniye Tepeüstü'ndeki Buyaka E Blok'a taşındı.


Bu bloğun tamamında Anadolu Grubu şirketleri bulunuyor. Kartal bölgesinde bulunan fabrikalar ise Çayırova, +Şekerpınar gibi sanayi bölgelerine kaydırıldı. Adel Kalemcilik'in Kartal'da kentsel dönüşüm bölgesi içinde 16 dönümlük bir arazisi bulunuyor. Aynı araziye bitişik yerde Anadolu Efes'in de bir yeri var. iki arazinin toplamı 35 dönümü geçiyor. Yine aynı bölgede Anadolu Isuzu'ya ait 50 dönümlük bir arazi daha bulunuyor. Anadolu Isuzu da bu arazi üzerindeki fabrikasını Şekerpınar'a taşıdı. Adel Kalemcilik ise geçen ay Çay rova'daki yeni binası nda faaliyete başladı.


Boşalan bu fabrika binalarının bulunduğu yaklaşık 85 dönümlük arazinin nasıl değerlendirileceği ise merak konusu. Önce Anadolu Grubu'nun patronu Tuncay Özilhan'ın bu arazileri satışa çıkaracağı konuşulmuştu. Sonrasında da müteahhitlerle anlaşıp karma proje yapacağı kulislere yansımıştı. Merak edilen bu konu netleşmeye başlamış. Tuncay Özilhan, Kartal Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş ünvanlı yeni bir şirket kurmuş. Edindiğimiz bilgiye göre 30 milyon TL sermaye ile kurulan bu şirket bölgedeki arazi için proje geliştirecek. Kartal, son dönemlerde kentsel dönüşümün ve prestijli konut projelerinin yükseldiği bir bölge. Tuncay Özilhan da yıldızı parlayan bu bölgedeki arazilerini kendisi değerlendirmek istemiş.


Para


Geri Dön