26 / 04 / 2024

'Anında Sahan' ilk 10 restoran açtıktan sonra franchise verecek

'Anında Sahan' ilk 10 restoran açtıktan sonra franchise verecek

8  restoranıyla günde 3 bin kiş ağırlayan Sahan'ın kurucusu Öztan, 'Anında Sahan' adıyla fast food sektörüne giriyor



GAZİANTEP mutfağıyla ön plana çıkan Sahan restoranlarının kurucusu Tahir Tekin Öztan, şimdi de fast food'a giriyor. Öztan, 'Fiyatlar uygun olacak. İlk restoran Star City'de ağustosta' dedi.

FRANCHISE VERECEK
İlk 10 restoranı konsepti oturtmak için kendisinin açmak istediğini belirten Öztan, 'Daha şimdiden franchise talepleri var. Özellikle İzmir, Bursa ve Antalya'dan çok teklif geldi. İlk 10 restoranı açtıktan sonra franchise vermeye başlayacağız' diye konuştu. Sekiz restoranı ile günde 3 bin kişiyi ağırladıklarını dile getiren Öztan, geçen yıl 15 milyon TL ciroya imza attıklarını, bu yıl hedeflerinin ise 20 milyon TL olduğunu söyledi. Öte yandan sekiz ay önce girdiği dondurulmuş gıda işinde de her şeyin rayında olduğunu söyleyen Öztan şöyle devam etti: 'İlk etapta lahmacun, içli köfte, dolma ve karnıyarık gibi ürünleri dondurarak pazara sundum. Migros, Carrefour, Kipa, 101, BİM gibi ulusal zincirler büyük ilgi gösterdi. BİM'den gelen talep üzerine pişmiş çiftlik kebabı, taze fasulye, kuru fasulye gibi ürünlere de girdim. Böyle olacağını ben bile öngörmüyordum.'

İran, Irak ve Endonezya'ya içli köfte!
SADECE yurtiçinden değil yurtdışından da dondurulmuş ürünlere talep aldıklarını belirten Tahir Tekin Öztan, 'İran, Irak ve Dubai'ye lahmacundan içli köfteye kadar ilk ürünleri gönderiyoruz. Endonezya ile görüşmelerimiz var. Ama asıl hedefimiz Avrupa' dedi. Avrupa'ya ihracat için Almanya veya Bulgaristan'da bir tesis kurulmasının gündemde olduğunu belirten Öztan, 'Böyle bir yatırım yaklaşık 10 milyon euroyu bulur. Benim gönlüm bunu kendi ülkemde yapmaktan yana' diye konuştu.
Aylin LÖLE/Akşam


Geri Dön