19 / 04 / 2024

Ankamall 35 milyon dolara yenilenerek hizmete açıldı!

Ankamall 35 milyon dolara yenilenerek hizmete açıldı!

Ankara’nın 1999’da kurulan ve en çok ziyaretçi çeken alışveriş merkezlerinden (AVM) biri olan Ankamall, 35 milyon dolarlık yenileme yatırımını tamamladı ve yeni yüzüyle ziyarete açıldı.



Ankara’nın 1999’da kurulan ve en çok ziyaretçi çeken alışveriş merkezlerinden (AVM) biri olan Ankamall, 35 milyon dolarlık yenileme yatırımını tamamladı ve yeni yüzüyle ziyarete açıldı. Ankamall Genel Müdürü Levent Kirman, yeni yatırımın sadece görsellik ve işlevselliği kapsamadığını, kiralanabilir alanda da yüzde 8 artış yapıldığını, teras ve bazı sosyal alanlarda da genişleme sağladıklarını kaydetti. 


Levent Kirman, yenilenen Ankamall’u gazetecilere tanıttı. Kirman yaptığı açıklamada, AVM’yi kapatmadan bölüm bölüm yenileme gerçekleştirildiğini ve planlanandan 3 ay daha kısa bir sürede 15 ayda tamamlandığını vurguladı. Yenileme çalışmasında görsellik yanında cam çatı ve işlevselliğe yönelik düzenlemeler yapıldığını kaydeden Kirman 12 giriş kapısı ile insanların ulaşmak istediği yere kolayca erişimini amaçladıklarını belirtti. 


Bazı AVM’lerin mimari olarak gösterişli fakat maliyet artıcı unsurları ön plana çıkardığını kaydeden Kirman, kendilerinin müşteriyi dolaştırmak ya da maliyeti artıracak görsellikten kaçındığını, isteyenlerin en kolay şekilde erişimini amaçladıklarını vurguladı. Ankamall’un, çevre illerden yerli turistler, Nevşehir bölgesine gelen yabancı turistlerin, hatta okul servislerinin Ankamall’u ziyaret ettiğini belirten Kirman, bölgesel bir hareketlilik sağladıklarını kaydetti. 


5-171.jpg


  Ek 2 bin istihdam, ciroda yüzde 17 artış


Yeni yatırımlarla 15’i ilk olmak üzere 54 yeni markanın geldiğini, toplam mağaza sayısının da 330’a ulaştığını belirten Levent Kirman, özellikle giyim firmalarının talep ettiği daha geniş metrekareleri karşılama imkanı bulduklarını bütün yatırımların sonucunda da mevcut 4 bin 500 çalışana ilave olarak 2 bin, 2 bin 500 kişiye daha istihdam sağlanacağını tahmin ettiklerini, toplam ciroda da yüzde 17 artış öngördüklerini vurguladı. Ankamall’un toplam kiralanabilir alanının 112 bin metrekareye çıktığı açıklandı. Ankamall, Ankara’nın en büyük AVM’si olma özelliğini devam ettiriyor. AVM’nin yılda 20 milyonun üzerinde ziyaret aldığı vurgulandı. 


Genel Kurul 17 Mayıs’ta, temettü dağıtım maddesi var


1999 yılında çok ortaklı olarak kurulan ve bu özelliği devam eden Ankamall, gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmesinin ardından BİST’te işlem görmeye başladı. Genel Müdür Levent Kirman, 17 Mayıs’ta yapılacak genel kurulda yüzde 126 (1 nominal hisse başına 0,26) temettü dağıtımı önerisinin sunulacağını kaydetti. 


Ankamall’un  Ankara  odaklı olmayı sürdüreceğini belirten Levent Kirman, uzun vadeli planları arasında, uygun koşullar olması durumunda başka illerde satınalma yoluyla büyümenin gündeme alınabileceğini vurguladı. 


Ankamall’un hem Ankara içi, hem de çevre il ve ilçelerin giriş yolunda bulunması nedeniyle çok avantajlı bir konumda bulunduğunu kaydeden Kirman, orta-uzun vadede boş bulunan alanda ofis kiralama amaçlı bir yatırımın da gündeme gelebileceğini vurguladı. 


Dünya


Geri Dön