19 / 04 / 2024

Ankara Azel Kule'de ölçü birimi metreküp! Sizin eviniz kaç metreküp?

Ankara Azel Kule'de ölçü birimi metreküp! Sizin eviniz kaç metreküp?

Azel Gayrimenkul'ün Konutkent'te yaşama geçirdiği Azel Kulenin inşaatı ve satışında, metrekare değerinden çok konut alanının tavan yüksekliği ile çarpılmasıyla elde edilen 'metreküp' değeri esas alınıyor.



Ankara'da lüks konutların gelişim aksı olan batı girişinde konut kulesi ve işyerlerinden oluşan karma projeyi hayata geçiren Azel Gayrimenkul, kat yüksekliğini 3.40 metrede tutuyor. 


Azel Gayrimenkul Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş, Azel Kule'de yüksek tavandan dolayı ortaya çıkan maliyetteki artışı, kâr oranlarını düşük tutarak fiyatlara yansıtmamaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

 "Bugün inşaat sektöründe tavan yüksekliği 2.5 - 2.7 metre civarında iken, Azel Kule'de 3.40 metre olarak uyguladık Satışlarda da metreküp değerimizi ön plana çıkarıyoruz. Bol ışıklı yaşam alanlarına ağırlık vererek insanları evlerinde psikolojik olarak da rahatlatmayı hedefliyoruz. Projemizden konut alanların, tercih nedeni arasında tavan yüksekliğini de göstermesi, ne kadar doğru bir karar aldığımızı gösteriyor. Tavan yüksekliğinin yanı sıra 90 metrekareye ulaşan geniş terasları, tavandan tabana cam kullanılması, projenin diğer dikkat çekici yönleri" diye konuştu. 


Metreküp hesabı nasıl yapılıyor?

 

Metrekare olarak bilinen alanın, tavan yüksekliği ile çarpılmasıyla konutun metreküp değeri bulunuyor.


100 metrekare alanlı, 2.5 metre tavan yüksekliğine sahip bir evin hacmi 250 metreküpe denk geliyor. 


Yüksekliği 100 metre


100 metre yüksekliğinde 28 katlı kuleden oluşan karma bir proje olan Azel Kule'de 1+1,1+1 loft, 2+1, 2+1 loft, 3+1, 4+1 ve 5+1 seçenekli 122 rezidans dairesi ile 23 dükkan yer alıyor. 

Azel Kule'de anahtar teslimleri Ekim 2015'te yapılacak. 


Vatan




Geri Dön