19 / 04 / 2024

Ankara Boğazı'nda çalışmalar bu yıl başlayacak!

Ankara Boğazı'nda çalışmalar bu yıl başlayacak!

Melih Gökçek İdeal Kentler Zirvesi'nde Ankara'nın vizyon projelerinin son durumunu anlattı. Ankara Boğazı projesinin bu yıl başlayacağını belirten Başkan Gökçek teleferik projelerine de ağırlık verileceğini kaydetti.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,  Ankara  Sanayici ve İşadamları Derneği'nin düzenlediği İdeal Kentler Zirvesi'nde Ankara'nın vizyon projelerinin son durumunu anlattı. Ankara Boğazı projesinin bu yıl başlayacağını belirten Başkan Gökçek teleferik projelerine de ağırlık verileceğini kaydetti.


ANSİAD İdeal Kentler Zirvesi'nde konuşan Melih Gökçek, Ankara'nın 2016 sonrası projelerini anlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin halen 150 civarında proje yürüttüğünü belirten Gökçek dar gelirli vatandaşlar için de Gölbaşı ile Eskişehir Yolu arasına sosyal konut yapacaklarını bildirdi.


Başkan Gökçek Ankara'ya prestij kazandıracak projeleri şu şekilde sıraladı: "Ankapark, Hayvanat Bahçesi, Ankara Boğazı, Ankara Boğaz Viyadüğü, Ankara Fuar ve Kongre Merkezi, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, Mobilya Sarayı Girişi, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi, Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi, Ulus ve Çevresi Dönüşüm Projesi, Ulus Meydanı, Ankara Kalesi İç Kale Sağlıklaştırma Restorasyonu, Akyurt Fuar ve Kongre Alanı, Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi, Ulus ve Çevresi Dönüşüm Projesi, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, Mobilya Sarayı Girişi, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi,  Ulus Meydanı, Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi, Ulus Dolmuş Durakları ve Bedesten Projesi, Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap, Çaldağ Kentsel Dönüşüm Projesi, Gümüşdere Kentsel Dönüşüm Projesi, Çamlıca Kentsel Dönüşüm Projesi, Dar Gelirli Vatandaşlara Sosyal Konut Projesi, Yeni Teleferik Hatları, Monoray Projesi, Yeni Otobüs Terminali."


Ankara Boğazı'nın planları tamamlandı

Projeyle Ankara'daki boğaz hayalini gerçekleştireceklerini belirten Melih Gökçek Ankara Boğazı projesinde çalışmaların bu yıl başlayacağını belirtti. Gökçek 11 kilometre uzunluğundaki boğaza viyadük de yapılacağını kaydederek projede konut ve rekreasyon alanlarının bol miktarda bulunacağını söyledi. 


Yabancı yatırımcılar monoray teklifi yapıyor

Bu yıl teleferik projelerine de ağırlık verileceğini kaydeden Gökçek karayolunda yeterli yer kalmadığını, ucuz olması nedeniyle de teleferiği tercih ettiklerini belirtti. Gökçek, Ankara'da ulaşımı rahatlatmak için Yeni Keçiören Bulvarı, Keçiören'de tünel yol projesi, Yeni Otobüs Terminali gibi projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Gökçek yabancı yatırımcıların monoray teklifleri yaptığını da kaydetti.


Ulus Çankırı Caddesi kamulaştırılacak

Ulus ile ciddi projeleri olduğunu belirten Melih Gökçek Çankırı Caddesi'nin tamamen kamulaştırılacağını söyledi. Gökçek, kamulaştırılan caddeye yurt binaları ve yaya yolu inşa edeceklerini belirtti.


Ankara'ya 2 dev golf sahası

Ankara'da yapımı devam eden 164 tane sosyal ve kültürel proje olduğunu belirten Gökçek, 2 yeni golf sahasının müjdesini verdi. Gökçek "2 tane dev golf sahası ve o golf sahasına hizmet veren villalar olacak. Hatta müşterisini bulduk gibi. Bu işler müşterisini bulmadan yapılmaz. Özellikle Arap ülkelerinden bir ortak olması için ısrar ediyorum" dedi.


Meryem Kurtuldu/Emlakkulisi.com


Geri Dön