25 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Bahçıvanlık Kursu başladı!

Ankara Büyükşehir Bahçıvanlık Kursu başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 yıldır geleneksel olarak düzenlenen “Bahçıvanlık Kursu”nun bu yılki birinci dönem dersleri başladı. Kursun kontenjanı talep üzerine 400’den 500’e yükseltildi.




Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 yıldır geleneksel olarak düzenlenen “Bahçıvanlık Kursu”nun bu yılki birinci dönem dersleri başladı.

Yoğun talep üzerine kontenjanın 400’den 500’e yükseltildiği bahçıvanlık kurslarında, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nda yeni yapılan Çevre ve Peyzaj Akademisi binasında 5 günlük teorik eğitimlere başlandı.

Çevre bilgisi, bitki koruma, budama teknikleri, salon bitkileri, bahçe bitkileri gibi farklı konularda 16 dersin verildiği bahçıvanlık kurslarında, teorik eğitimin ardından, kursiyerlere Büyükşehir Belediyesi yeşil alanları ve seralarında 5 günlük pratik eğitim verilecek. Kurslar, 3 dönem halinde düzenlenecek. 

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Uygulama Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bahçıvanlık kursunun açılış töreninde konuşan Bitkisel Üretim ve Uygulama Şube Müdürü Melih Türkcan, “123 yeni bahçıvan adayımızla, yeni dönem ilk derslerine başlıyoruz. Kursların faydalı olması için buradaki uzman eğitmenlerimizi dikkatle dinleyin ve kendi bildiğiniz konuları, kapının dışında bırakarak girin. Eğitmen arkadaşlarımızın verdiği bilgiler sonucu alacağınız sertifikayla, toprağı daha bilinçli şekilde kullanacaksınız” diye konuştu.




Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön