28 / 03 / 2024

Ankara Çayyolu, Şentepe ve Kazan’a 3 itfaiye merkezi yapılıyor!

Ankara Çayyolu, Şentepe ve Kazan’a 3 itfaiye merkezi yapılıyor!

Ankara’nın gelişimi, coğrafi yapısı, ulaşım koşulları ve imkanları dikkate alınarak, Çayyolu, Şentepe ve Kazan’da 3 yeni itfaiye merkezi inşa ediliyor



Çayyolu, Şentepe ve Kazan’a üç itfaiye merkezi yapılıyor


Ankara’nın gelişimi, coğrafi yapısı, ulaşım koşulları ve imkanları dikkate alınarak, Çayyolu, Şentepe ve Kazan’da 3 yeni itfaiye merkezi inşa ediliyor.


Ankara'nın mücavir alan sınırlarının genişlemesiyle, kentin coğrafi yapısı, ulaşım koşulları ve imkânları dikkate alınarak, Çayyolu, Şentepe ve Kazan'da 3 yeni itfaiye merkezi inşa ediliyor.  Ankara  İtfaiyesi'nin, çok geniş bir alana yayılan Çayyolu'nda prefabrik yapıda hizmet veren itfaiye merkezinin yerine, daha modern koşullarda hizmet verecek yeni bir itfaiye merkezi inşa ediliyor. Çatısı kapatılan yeni itfaiye merkezi inşaatının yüzde 70'i tamamlandı. Hizmete girdiğinde, merkezde 1 merpen aracı, 1 yangın söndürme aracı ve 1 tanker, civardaki yangınlara daha etkin ve acil müdahale etmek için hazır bulunmaya devam edecek. Son yıllarda çok katlı konutlarla giderek büyüyen ve gelişen Şentepe Pamuklar Mahallesi'nde de çevredeki mahalleler de göz önünde bulundurularak uygun bir noktada inşa edilen yeni itfaiye merkezinin yüzde 65'i bitti. Şentepe İtfaiye Merkezi'nin hizmete girmesiyle, merkezde 1 merpen aracı ile 1 yangın söndürme aracı, yakın çevrede meydana gelecek yangınlara müdahale etmek için bekletilecek.


MERKEZ SAYISI 41'E ÇIKIYOR

Üçüncü itfaiye binası ise merkezde bulunanın yanı sıra Kazan Keresteciler Sanayi Sitesi'nde inşa ediliyor. İnşaat tamamlandığında, merkezde 1 yangın söndürme aracı ile 1 su tankeri bulunacak. Mücavir alan sınırlarına yeni dahil olan ilçelerdeki itfaiye birimlerinin de katılımıyla itfaiye merkezlerinin 41'e çıktığını ifade eden İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, merkezleri günün şartlarına uygun hale getirdiklerini ifade etti.


Sabah


Geri Dön