28 / 03 / 2024

Ankara Çayyolu'ndaki arazi kavgasına Fethi Yaşar'dan yanıt!

Ankara Çayyolu'ndaki arazi kavgasına Fethi Yaşar'dan yanıt!

Çankaya Belediyesi’nin Çayyolu bölgesinden arazi alanlara inşaat izni vermemesini eleştiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Kavgaları bizimle, vatandaşla değil” dedi



Çankaya Belediyesi ve Etimesgut belediyeleri, iki yıl önce kendilerine devredilen Çayyolu'ndaki arazileri alabilmek için CHP'li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a dava açtı. SABAH Ankara'nın manşetine taşıdığı davanın vatandaşları da mağdur ettiği ortaya çıktı. İki belediye arasında süren hukuki süreç yüzünden mağdur olduklarını belirten vatandaşlar "Yenimahalle'den arsa satın aldık. Ancak Çankaya Belediyesi bu arsalar davalık deyip ruhsat vermiyor, özel arazimize çivi bile çakamıyoruz" dedi.


KAVGALARI BİZİMLE

Çankaya Belediyesi'nin arsa sahibi vatandaşlara inşaat ruhsatı vermemesini eleştiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Mahkeme çok önemli değil, ama vatandaşın zarar görmemesi lazım. Devlet süreklidir. Çankaya Belediyesi'nin bizden arsa alan vatandaşları mağdur etmemesi lazım. Kavgaları bizimle, vatandaşla değil" dedi.


BEN NE YAPABİLİRİM!

Bugüne kadar hukuka saygılı olduğunu belirten Başkan Yaşar şöyle devam etti: "Ben bugüne kadar hukuka saygılı oldum. Hukukun vermediği hiçbir yetkiyi de kullanmadım. Tescilli mallarımız bizimdir, diğer yerler onların. Ama bunlar dava açtılar. Dava devam ediyor. Bu davadan çıkan sonuç herkesi bağlar. Benim 30 Mart'tan önce sattığım mallarda vatandaşlara zorluk çıkarıyorlarsa bu da ayrıca bir hukuk tanımazlıktır. Çünkü 30 Mart'a kadar o malları değerlendirme yetkisini yasa bana vermiş. Vatandaş da gelmiş almış. Ben ne yapabilirim! Zaten bu devirler 30 Mart'tan sonra. Şu anda gelsin ben tapuda işlem gördürüyorum. Sonra tapuya yürütmeyi durdurma koydular. Onun üzerine biz de 'Dursun' dedik."


İŞÇİLERİ DE ALMALARI LAZIM

Çayyolu bölgesi için fazladan 800 kişiyi işe aldığını belirten Yaşar, "Bilirkişi bizim lehimize karar verdi. Bununla ilgili İstanbul Kadıköy ve Başakşehir'de örnekler var. Ben bu bölge için 800 işçi fazladan aldım. Ama o işçi bende şimdi. İşçiyi de almaları lazım. Oradaki mülkiyetleri benim elimden alabilmesi için 'devredilecektir' maddesi konulmalıydı" dedi.



Sabah


Geri Dön