26 / 04 / 2024

Ankara Çayyolu'ndaki parkın Okçuluk İhtisas Derneği'ne verildiği iddiası! 

Ankara Çayyolu'ndaki parkın Okçuluk İhtisas Derneği'ne verildiği iddiası! 

Ankara Çayyolu'ndaki parkın 29 yıllığına Okçuluk İhtisas Derneği'ne verildiği iddia edildi. Dernek, parkta okçuluk alanı, 25 adet dükkan ve ofis inşa etmek için çalışmalara başladı. 



Eski  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna döneminde Ankara Çayyolu'nda yer alan park alanının Ankara Okçuluk İhtisas Spor Kulübü Derneği’ne 29 yıllığına verildiği iddia edildi. Okçuluk Derneği 10 bin 420 metrekarelik alanın 6 bin 621 metrekaresinde inşaat çalışmasına başladı. 

Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre, 31 Mart Seçimlerine iki gün kala alelacele Okçuluk Derneği’ne inşaat yapım ruhsatı verdiği ortaya çıktı. Okçuluk Derneği, 29 Mart’ta aldığı yapım ruhsatıyla park alanında sondaj ve inşaat çalışmalarına başladı.

Koru Metro İstasyonu’nun konumlandığı park alanının güney kısmındaki 10 bin 420 metrekarelik alan 25 yıl süreyle Okçuluk Derneğine verildi. Çankaya Belediye Başkanlığı’nın Ankara Okçuluk Spor Kulübü ile 2015 yılında imzalanan protokolün ve yapılan plan değişikliklerinin iptali için dava açtı. Dava sonucunda işlemler iptal edildi. İptal kararından sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından planda değişiklik yapılarak alan Okçuluk Derneği’ne bedelsiz olarak yeniden verildi.

Mustafa Tuna, Melih Gökçek’in park alanının bedelsiz verilmesi kararını iptal ederek “yap, işlet, devret modeli” uygulanmak üzere park alanını yeniden Okçuluk Derneği’ne verdi. Koru Mahallesi Muhtarı Türkan Yezer, “Biz mahalleli olarak bu projeyi istemedik ve çok sayıda dilekçe verdik. Koru Metrosu etrafındaki yaşam alanlarımız giderek daralıyor. Bu alan söz konusu projeyi kaldıramayacak durumda. Kamuya ait alanlar halkın yararı için kullanılmalı” dedi.

Çankaya Semt Meclisi açıklamasında şunları söyledi: “Kamuoyunun istemediği, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis kararları için Çankaya ilçe belediyesinin mahkemeden iptal kararı çıkarttığı, yeşil alanlarımızın, parklarımızın’ yapılaşması konusunda bu kadar ısrar edilmesini anlamakta zorluk çektiğimizi belirtmek isteriz.” 


Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi alandaki çalışmaları geçici olarak durdurdu. 

 


Geri Dön