27 / 04 / 2024

Ankara Çimşit Cami Ekim sonunda açılıyor!

Ankara Çimşit Cami Ekim sonunda açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Sincan Çimşit Mezarlığı’nda yapımını tamamlamak üzere olduğu camiyi Ekim ayı sonunda hizmete açılacak.




Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Sincan Çimşit Mezarlığı’nda yapımını tamamlamak üzere olduğu yaklaşık 22 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen 1100 kişinin aynı anda namaz kılabileceği cami ve sosyal tesisler, ekim ayı sonunda hizmete açılacak.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, Ankaralıları en acı günlerinde yalnız bırakmamak amacıyla, tesislerin, cenaze sahiplerinin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde projelendirildiğini söyleyerek, “Karşıyaka Mezarlığı’nda yaptığımız tesislerin bir eşini Ortaköy Mezarlığı’nda yapmıştık. Vatandaşlarımızdan da çok güzel geri dönüşler aldığımız bu tesislerin bir eşini şimdi de Sincan’daki Cimşit Mezarlığı’nda yaptık” dedi.                


Üçpınar konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Cami altında da 4 gasilhane, 57 cenaze kapasiteli morg, imam odaları, tabut depoları, personel odaları, cenaze levazımatçısı, çiçekçi ve cenaze sahiplerine ücretsiz çay ikramının yapılacağı bekleme salonu, özürlülerin de rahat abdest alabildiği yerler ile cemaatin araçlarını rahatlıkla park edeceği yaklaşık 400 araçlık otopark bulunuyor. Yönetim binamız da 3 kattan oluşuyor. Burada cenaze defin kayıt işlemleri yürütülecek. Cenaze ve levazımat binasında,  defin hizmetlerinde kullanılacak malzemeler yer alıyor. Ayrıca personel yemekhanesi, işçi lokali, personel dinlenme alanı da tesislerimiz içerisinde bulunuyor.”



Ankara Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön