24 / 04 / 2024

Ankara Çubuk Millet Bahçesi'nde son durum ne?

Ankara Çubuk Millet Bahçesi'nde son durum ne?

Ankara Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen Çubuk Millet Bahçesi alanında incelemelerde bulundu.



Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 52 bin metrekare alana kurulan Çubuk Millet Bahçesi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yüklenici firma koordinatörü Uğur Güven'den çalışmalar hakkında bilgi alan Demirbaş, millet bahçesinin Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki  Ankara  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Yerleşkesinin arkasına inşa edildiğini aktardı.

Projede millet kıraathanesi, kütüphane, spor alanları ve sosyal donatı alanların yer alacağını söyleyen Demirbaş, şunları söyledi:

Ankara Çubuk Millet Bahçesi nde son durum ne?

"Bitki ve peyzajıyla sadece ilçemizde değil Ankara'ya da yeni bir soluk getirecek millet bahçemizin çalışmaları başladı. Millet bahçemiz İnşallah 200 gün içerisinde tamamlanacak. Yaklaşık 52 bin metrekare alanda yapılacak. Yeşiliyle, millet kıraathanesiyle, koşu ve yürüyüş parkurlarıyla, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğayla iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gönül rahatlığıyla koşup oynayabileceği oyun alanları, ilçemizin ekonomik değerlerinden vişne bahçesi, yöresel ürünler pazarı ve çiçekli bitkiler ile vatandaşlarımızın huzur içinde vakit geçirebileceği çok güzel bir yaşam alanı olacak. Vatandaşlarımızın her daim ihtiyaç duyacağı sosyal donatıların yer alacağı millet bahçemizde tema bahçeleri, futbol, basketbol, voleybol sahası ile tenis kortu gibi spor alanlar da yer alacak."

Ankara Çubuk Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!


Geri Dön