19 / 04 / 2024

Ankara Çubuk'ta TOKİ vasıtasıyla 584 konut inşa edildi!

Ankara Çubuk'ta TOKİ vasıtasıyla 584 konut inşa edildi!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Çubuk'ta TOKİ vasıtasıyla ilçede 584 konut inşa ettiklerini söyledi.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen Çubuk mitinginde halka hitap etti.

Sözlerine Çubukluları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde şahsını yüzde 78 gibi çok yüksek bir oy oranıyla Cumhurbaşkanlığına layık gören Çubuklulara şükranlarını sundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Çubuk bugün gerçekten muhteşemsin. Siz bugün buradan 31 Mart akşamının adeta neticesini ilan ediyorsunuz ve diyorsunuz ki (Çubuk'un bileği bükülmez.)" diye konuşan Erdoğan,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'nin tecrübesi ve azmiyle Ankara'ya çok çok güzel hizmetler yapacağına inandığını belirtti.

Ankara Çubuk ta TOKİ vasıtasıyla 584 konut inşa edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığında biz, büyükşehirde Özhaseki, Çubuk'ta Baki Demirbaş kardeşimiz hep birlikte omuz omuza verecek ve inşallah ilçemizde güzel hizmetler yapacağız." dedi.

Referanslarının, bugüne kadar sadece laf üretmiş olanlardan farklı olarak Çubuk'ta yaptıkları yatırımlar olduğunu söyleyen Erdoğan, ilçeye yapılan yatırımlara da değindi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçeye 553 derslikli 18 okul inşa ettiklerini, derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 37'den 22'ye, ortaöğretimde 30'dan 22'ye düşürdüklerini, ilçedeki okullara 700 öğretmen ataması yaptıklarını belirtti.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüsüyle Çubuk'un bir gençlik ve eğitim merkezi olma yolunda ilerlediğini söyleyen Erdoğan, üniversite öğrencileri için 818 kişi kapasiteli iki yurt açtıklarını, bir kaç yıla kadar 3 bin kişi kapasiteli bir yurt daha açacaklarını dile getirdi.  Recep Tayyip Erdoğan, Çubuk gençlik merkezinin yapımının da bitmek üzere olduğunu belirtti.

Sağlıkta 100 yataklı devlet hastanesiyle birlikte 4 sağlık tesisini ilçeye kazandırdıklarını söyleyen Erdoğan,  TOKİ  vasıtasıyla ilçede 584 konut inşa ettiklerini, Keçiören-Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattı projesini tamamlayarak yatırım programına aldıklarını dile getirdi. Erdoğan, en kısa sürede inşa edecekleri bu hattın Çubuk'a kadar uzanacağını, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile Çubuk arasındaki metro hattının 16 kilometre uzunluğunda olacağını ve 5 istasyondan oluşacağını söyledi.

Yeni dönemdeki projeleriyle ilgili de açıklama yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çubuk'ta aile yaşam merkezi yapacaklarını, burada sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yapılabileceği çocuk kulübü, gençlik merkezi, yaşlılar merkezi, engelliler merkezi, hanımlar lokali gibi birimler bulunacağını dile getirdi.

Gençlerin her mevsim rahatça spor yapabilmesi için Gökçedere spor tesisleriyle bir millet kütüphanesini ilçeye kazandıracaklarını dile getiren Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki 30 bin metrekarelik alanda içinde çocuk oyun ve spor alanları, bitki, sergi alanları, bisiklet, koşu, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, kır bahçesinin olacağı park yapacaklarını, okulları ve bahçeleri mini futbol ve voleybol sahalarıyla donatacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçeyi potansiyeline uygun yatırımlarla donatmak için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

 


Geri Dön