26 / 04 / 2024

Ankara Devlet Konservatuvarı Beytepe'ye taşındı!

Ankara Devlet Konservatuvarı Beytepe'ye taşındı!

Ankara Devlet Konservatuvarı, Hacettepe Üniversitesinin (HÜ) Beytepe'deki kampüsüne taşındı. Konservatuvar 50 bin metrekare üzerinde kurulan yeni binasında eğitim veriyor. 



Ankara Devlet Konservatuvarı, Hacettepe Üniversitesinin (HÜ) Beytepe'deki kampüsüne taşındı. Konservatuvar, dans stüdyoları, öğrenci çalışma odaları, ve konser salonlarıyla 50 bin metrekare üzerinde eğitim veriyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mimar Şefik Birkiye tarafından tasarlanan, dış cephesi Selçuklu mimarisinden izler taşıyan konservatuvar iki binadan meydana geliyor. 

Orta öğretim ve lisede eğitim gören 225 öğrenci ile lisans yüksek lisans ve doktora eğitimi alan 460 öğrencinin sınıfları farklı binalarda bulunuyor. Çok sayıda öğrenci çalışma odası ve dans stüdyosuna da ev sahipliği yapan binada, 611 koltuklu konser salonu ile oda müziği orkestra salonu da yer alıyor. 

Binada inşa edilen müzede Aşık Veysel'in bağlamasından, Hikmet Şimşek'in batonu ve papyonu, İsmet İnönü'nün koltukları ve özel bir ses düzeniyle Atatürk'ün yatı Savarona'dan getirilen piyano da sergilenecek. 

HÜ  Ankara  Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Binnur Ekber, Cumhuriyetin ilk sanatçılarının, Alman mimarlarca Cebeci'de yapılan konservatuvar binasında yetiştirildiğini söyledi. 

''Burası bir kuyruklu piyano ve etrafından ders yapılacak büyüklükte düzenlenmiş, ses geçirmez fevkalade güzel konser salonu yemekhanesi ve yatakhanesi olan bir binaydı" diye konuşan Ekber, zamanla öğrenci sayısının arttığını ve binaya sığılmadığı için Beşevler'e taşındıklarını kaydetti.


Geri Dön