19 / 04 / 2024

Ankara'daki 308 otogaleri Akyurt’taki Otonomi’ye taşındı!

Ankara'daki 308 otogaleri Akyurt’taki Otonomi’ye taşındı!

Kent merkezindeki 664 galeriden 308’i Akyurt’taki Otonomi’ye taşındı. Böylelikle Otonomi’nin kapanacağına dair tartışmalar da son buldu.



Kent merkezindeki 664 galeriden 308’i Akyurt’taki Otonomi’ye taşındı. Böylelikle Otonomi’nin kapanacağına dair tartışmalar da son buldu


İkinci el otomobil ticaretinin başkentteki kalbi olarak planlanan ancak ilk etapta kent merkezindeki galerilerin taşınmasıyla ortaya çıkan pürüzlerden dolayı kapanacağı söylentileriyle sarsılan Otonomi'de işler yoluna girdi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, 1 Mart'tan eylül ayı sonuna kadar kent merkezindeki toplam 664 galeriden 308'inin Akyurt'taki Otonomi'ye taşındığını, bir bölümünün ise iş kolunu değiştirdiğini, uygulama kapsamında gerçekleşen taşınma oranının yüzde 70'i bulduğunu açıkladı. Karabudak, böylelikle Otonomi'nin kapanacağı şeklindeki tartışmalara da son noktayı koydu. Büyükşehir Belediyesi de yaşanan bu gelişmenin ardından, Otonomi'nin ikinci el otoda söz sahibi tek merkez haline gelmesiyle birlikte seferberlik ilan etti. Büyükşehir, büyük oranda canlılık kazanan Otonomi'ye altyapı desteğini de başlattı. Büyükşehir, Otonomi'yi baştan sona asfalt ve kaldırımlarla donattı, çizgilerini çekti.  Ankara  Valiliği'nin yazısıyla Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karar gereği, oto galerilerinin şehir dışına taşınmasına destek vermek amacıyla, başkentte faaliyet gösteren 2. el oto galerilerinin satış bölgesi Otonomi'ye, Büyükşehir Belediyesi'nden, çizgili, bariyerli modern asfalt desteği verildi. Toplam 375 bin metrekare alan üzerine kurulu olan ve 551'i otomobil galerisi olmak üzere toplam 663 bağımsız bölümün bulunduğu Otonomi'ye, toplam 6 bin metre uzunluğunda 12 bin ton modifiye, 18 bin ton da binder asfalt serildi. Bölgede daha güvenli ulaşım sağlanması amacıyla yollara 265 adet bariyer döşeyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri, ayrıca 14 bin metre bordür taşı, 18 bin 600 metrekare de tretuvar kaplaması yaptı.


17 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ

Birçok sosyal donatı alanının da yer aldığı Otonomi bölgesinde konforlu sürüş keyfi için yolları asfaltla donatan Büyükşehir Belediyesi, ardından, yaklaşık 17 kilometre de yol çizgi çalışması gerçekleştirdi. Yollardaki modern görünümü, hız kesici kasislerle güvenli de kıldıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, "Araç alım satımı ve test sürüşleri yapılan bölgede trafiğin de rahat olabilmesi için her türlü çalışmayı yaptık. Otonomi bölgesinin yollarını, modern ve estetik bir görünüme kavuşturduk" dedi. Otonomi'de 2. el araçlar için 551 showroom ve sıfır araçlar için 10 oto plaza, 13 işyerinden oluşan bir teknik servis bölümü, meydan ticarethane ve ofislerden oluşan 28 iş yeri, 48 ofis, akaryakıt istasyonu ve bir de beş yıldızlı otel yer alıyor. İçinde kafe ve restoranlar, bankalar, noter ve trafik tescil bürosunun da yer aldığı Otonomi'de vatandaşlar, kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden AVM'ye tüm imkânları bir arada bulabiliyor. Günlük 11 bin ziyaretçi ağırlayabilecek kapasitedeki Otonomi'ye, günde 9 bin araç giriş çıkış yapabilecek.


Sabah


Geri Dön