26 / 04 / 2024

Ankara Elmadağ'da 596 konutluk proje başlıyor!

Ankara Elmadağ'da 596 konutluk proje başlıyor!

Elmadağ Yenidoğan Mahallesi sınırları içinde, Çaykur fabrikası yakınlarındaki 10 hektarlık alanda yapılması planlanan 596 adet konutluk projenin hayata geçirilmesi için yapılan çalışmalar sonuç verdi.



Elmadağ Yenidoğan Mahallesi sınırları içinde, Çaykur fabrikası yakınlarındaki 10 hektarlık alanda yapılması planlanan 596 adet konutluk projenin hayata geçirilmesi için yapılan çalışmalar sonuç verdi.  Bu alan üzerinde taşınmazları bulunan hak sahipleri ile Elmadağ Belediyesi'nin öncülüğünde yapılan uzlaşma görüşmelerinin ardından sözleşme imzalayan hak sahiplerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kontrolünde tapu devirlerinin yapılmasına başlandı. Proje alanında bulunan hak sahiplerine, belediyenin tapu devri yetkilisi ve Elmadağ Kaymakamlığı Tapu Müdürlüğü ile Tapu Devir işlemleri yapılıyor. Kentsel dönüşümün kentin yapısına ve insanların geleceğine etki ettiğini belirten Belediye Başkanı Gazi Şahin, çalışmaların disiplinli bir çalışmayla sonuçlanacağını ifade ederek, belediyede ayrı bir proje çalışma grubu ve ofisinin oluşturulduğunu bildirdi. Şahin projenin, Ankara'nın doğu giriş kapısı Elmadağ'ın kalkınması ve geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı. 


Sabah 


Haber Anadolu Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


ELMADAĞ Belediyesi Yenidoğan, Yenipmar ve Yenice Mahallelerini kapsayan 71,5 hektarlık alanda yapılan Kentsel Dönüşüm Projesi Etaplar halinde hayata geçirilmeye başlandı. Bu doğrultuda Yenidoğan Mahallesi sınırları içerisinde bulunan (Çaykur Fabrikası yanında) 10 Hektarlık alanda yapılması planlanan 596 adet konutluk projenin hayata geçirilmesi için bu alan üzerinde taşınmazları bulunan hak sahipleri ile Elmadağ Belediyesi öncülüğünde yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucu; anlaşma sağlayıp, sözleşme imzalayan hak sahipleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm kontrolünde belediye adına tapu devirlerinin yapılmasına başlandı. 


Proje alanında bulunan hak sahipleri, belediye tapu devri yetkilisi ve Elmadağ Kaymakamlığı Tapu Müdürlüğü ile 6306 Sayılı Kanun Kapsamı'nda tapu devir işlemleri yapılıyor. 


HALKIMIZI HAK ETTİĞİ KONUMA GETİRECEĞİZ 

Kentsel dönüşümün kentin yapısına, insanların geleceğine, yaşamına ve şehrin tüm değerlerine etki ettiğini belirten Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, "Bu çalışmaların çok yönlü ve disiplinli bir çalışmayla sonuçlanacağını ifade ederek, Belediyede ayrı bir proje çalışma grubu ve ofisinin oluşturulduğunu bildirdi ve bu projenin Ankara'nın doğu giriş kapısı olan Elmadağ'ın kalkınması ve geleceği için gerekli ve çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Şahin, Elmadağ halkımızı hak ettiği duruma getirmek için çalışacağız" dedi. 


Anadolu Gazetesi


Haber Posta Ankara Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ankara'nın Elmadağ ilçe belediyesi, Yenidoğan, Yenipınar ve Yenice mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi etaplar halinde hayata geçirilmeye başlandı. Bu kapsamda Yenidoğan Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Çaykur Fabrikası yanında 10 hektarlık alanda yapılması planlanan 596 adet konutluk projenin hayata geçirilmesi için alan üzerinde taşınmazları bulunan hak sahipleri ile belediye öncülüğünde yapılan uzlaşma görüşmeleri sonucu anlaşma sağlandı. Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında sözleşme imzalayan hak sahipleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kontrolünde belediye adına tapu devirlerinin yapılmasına başlandı. Belediye Başkanı Gazi Şahin, vatandaştan hak ettiği konuma getireceklerini, kentsel dönüşümün kentin yapısına, insanların geleceğine, yaşamına ve şehrin tüm değerlerine etki ettiğini belirtti. Bu çalışmaların çok yönlü ve disiplinli bir çalışmayla sonuçlanacağını ifade eden Şahin, "Belediyede ayrı bir proje çalışma grubu oluşturuldu. Bu, projenin Ankara'nın doğu giriş kapısı olan Elmadağ'ın kalkınması ve geleceği için gerekli ve çok önemlidir. Elmadağ halkımızı hak ettiği duruma getirmek için çalışacağız" dedi. 


Posta Ankara



Geri Dön