29 / 03 / 2024

Ankara Etlik'e monoray geliyor!

Ankara Etlik'e monoray geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine kentteki ulaşım yatırımlarıyla ilgili bir sunum yapıldı, sunumda başkentin ulaşım projeleri masaya yatırıldı.




Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine, kentte yapımına başlanan yol projelerine ilişkin, Üçpınar tarafından sunum yapıldı. 


Belediye Meclisi’nde, üyelerden gelen talep üzerine şehir hastaneleri bölgelerinde uygulanacak yol projeleri hakkında bilgi veren  Ankara  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, ilk olarak Bilkent Şehir Hastanesi bölgesindeki çalışmaları anlattı. 


Üçpınar yaptığı açıklamada Üniversiteler, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, Sağlık Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı”ndan yetkililerin yer aldığı uzmanlar eşliğinde yeni bir trafik planı hazırlandığını belirtti.


Bilkent Şehir Hastanesi’ne Eskişehir Yolu’ndaki metro durağından bir monoray projesi çalışması yaptıklarını belirten Üçpınar, “Metrodan hastaneye yaklaşık 1 kilometrelik mesafede monoray yapımı için EGO Genel Müdürlüğü’müz çalışmalarına devam ediyor” dedi. Bilkent Bulvarı’ndaki ODTÜ Kavşağı’nda da önümüzdeki haftalarda bir tören yapılmasının planlandığını söyleyen Vedat Üçpınar, buradaki 3 katlı kavşak çalışmalarına başladıklarının da bilgisini paylaştı.


Etlik’teki hastane bölgesi için EGO Genel Müdürlüğü tarafından yine bir monoray projesi çalışmasının da devam ettiğini belirten Üçpınar, “Özellikle yeni yapılacak etlik kampüs ile ilgili aşağı yukarı 20 kilometre civarında monoray çalışması başlattık. Proje aşamasında olan monoray için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön