19 / 04 / 2024

Ankara Eymir Aile Yaşam Merkezi bu yıl açılacak!

Ankara Eymir Aile Yaşam Merkezi bu yıl açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi'nin yeni projeleri bu yıl hizmete girecek.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle hayata geçirilen Mogan Gölü'nün temizliği projesi  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayat bulacak. 


Mogan Gölü'nün temizliği projesi Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük iç su temizlik projesi olma özelliği taşıyor. Gölümüz bu proje kapsamında eski temizliğine kavuşacak ve gölün etrafında vatandaşlarımız daha hoşça ve huzurlu vakit geçirecek. Aynı zamanda tıpkı 25 yıl önce olduğu gibi tertemiz Mogan Gölü'nde balık tutulabilecek. 


Gölbaşımızı önceliklerini dikkate alarak hayata geçirilen bir diğer projemiz ise Eymir Aile Yaşam Merkezi Projesi. Gölbaşı'ndaki ailelere sosyal imkanları ile gerçek bir yaşam alanı olarak hizmet verecek olan Eymir Aile Yaşam Merkezi Projesi üç bölümden oluşacak. A Blok'ta kapalı havuz ve fitnes merkezi, B Blok'ta düğün salonu, C Blok'ta ise derslikler, ofisler, sergi alanı, restoran ve kafeterya bulunacak. Yapımına başlanan sosyal tesis, Gölbaşı'ndaki vatandaşların neredeyse tüm ihtiyaçlarına cevap vererek bölgede de cazibe merkezi haline gelecek. İnşaat çalışmaları hızla süren Eymir Aile Yaşam Merkezi 2017 yılında vatandaşların hizmetine sunulacak. 


ZÜBEYDE HANIM SOSYAL TESİSLERİ VE SEĞMENLER PAZAR YERİ 

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri ve Seğmenler Pazar Yeri, her yaştan semt sakininin farklı nedenlerle ziyaret etmek isteyeceği ve sosyal iletişimi güçlendireceği bir merkez olma özelliği taşıyor. Projenin zemin katında açık pazar yeri ve Zabıta Müdürlüğü'nün yanı sıra, kadın ve erkek mescitleri bulunacak. 

Pazar yerinin üst katında ise sahnesi, akustik duvar ve tavanlarına ek olarak teknik donanımlarıyla son derece modern, çok amaçlı bir salon yer alacak. Pazar yerine ek olarak bir Belediye Hizmet binası da yapılacak. Bu hizmet binasının birinci katında yedi adet dijital ekranlı, tam donanımlı derslik bulunacak. Projenin inşaat çalışmaları hızla sürüyor, 2017 yılında hizmete girecek. 


ENERDİ DOLU BİR ŞEHİR PARKI 

Gölbaşı'na değer katacak projelerin başında Eymir, Seğmenler ve Şafak Mahallelerinin bulunduğu alana yapılmaya başlanan Şehir Parkı geliyor. Yemyeşil doğasıyla 7'den 77'ye herkese hitap edecek şekilde tasarlanan Şehir Parkında her yaştan ziyaretçiye uygun aktivite olanakları bulunacak. Eymir, Seğmenler ve Şafak Mahalleleri ortasında bulunan alanda yapımına başlanan Şehir Parkında, çocuklar için macera parkı, köprülü ada, dönme dolap, kamp ve oyun alanlarının yanı sıra doğal hayatı öğrenme ve pentatlon alanıyla ağaç oyun evleri yer alacak. Projenin inşaat çalışmaları hızla sürüyor. 2017 yılında hizmete girecek. 



Para


Geri Dön