25 / 04 / 2024

Ankara Keçiören Ovacık'a sokak AVM'si geliyor!

Ankara Keçiören Ovacık'a sokak AVM'si geliyor!

Ankara Keçiören Ovacık'a 130 bin nüfuslu yeni bir kent kuracaklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yapımı yılan hikâyesine dönen kulenin yerine, ise sokak AVM'si yapabileceklerini ifade etti.



Keçiören'de yasal sorunlar nedeniyle durma noktasına gelen Ovacık'taki imar sorunu aşıldı. İmar planlarını tamamlayarak ruhsat vermeye başladıklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bölge için 10 yıl içinde 130 binlik bir nüfus öngördüklerim söyledi. 


İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ 


Bölgenin artık Ovakent olarak adlandırıldığını ifade eden Başkan Ak, "Ovacık imarım tamamladık. 

Bölgeye artık Ovakent diyoruz. Ovakent bölgemiz Keçiören'in yeni yüzü olacak. Altyapısı, ulaşım planı, çevre düzenlenmesi en ince ayrıntısına kadar planlanmış bir yer. Büyük parsellere site tarzı yapılanma yapılıyor. Güvenliği, otoparkı, bol yeşil alanı olan bir alan meydana gelecek. Ruhsatlar verilmeye başlanmış durumda. Etrafında da iş merkezleri olacak. Bu anlamda hem eğitim yatırımları hem de sağlık yatırımları alınabilir. Showroomlar şeklinde mağazalar yapılabilir. Hizmet sektörüne dönük yatırımlar yapılabilir, biz de yatırımcıları çağırıyoruz" dedi. Ak şöyle devam etti: "Konutlarda belli bir metraj sınırı koyduk. Ovakent'te 145 metrenin altına konut olmayacak. Ovakent'te bu yıl içinde binaların inşaatları başlayacak. 10 yıl içinde yapılaşma tamamlanabilir. İlk 5 yıl içinde konut ağırlıklı gideceğini düşünüyorum. Daha sonra iş merkezleriyle alakalı çalışma olabilir. Yerleşimin ardından diğer yatırımlar da gelecektir. Tepe Grubu'nun bir çalışması var. Forum Ankara'nın karşısında hem konut hem iş merkezi şeklinde büyük bir yatırım gerçekleştiriyor." 


KULENİN YERİNE SOKAK AVM'Sİ


Akıbeti yılan hikayesine dönen kulenin yıkımı için beklediklerini söyleyen Başkan Ak, "Kuleyi yıkmaktan başka seçeneğimiz yok. Orada vatandaşın işine de yarayabilecek bir tesisleşme gerçekleştirmemiz lazım. Onun için hem insanların gezebilecekleri, alışveriş yapabilecekleri oturup çay içebilecekleri seyir teraslarından oluşan bir sokak AVM'si şeklinde bir şey olabilir" dedi. 




Sabah Ankara


Geri Dön