18 / 04 / 2024

Ankara Meclis Camisi taşınacak!

Ankara Meclis Camisi taşınacak!

Turgut Özal zamanında inşa edilen  ve 15 Temmuz darbe girişimi esnasında yanındaki binanın hasar görmesi nedeniyle kapatılan Ankara Meclis Camisi taşınacak.



Turgut Özal zamanında inşa edilen  ve 15 Temmuz darbe girişimi esnasında hasar gören binanın hemen yanında yer alan bu nedenle  risk teşkil ettiği için ibadete kapatılan  Ankara  Meclis Caminin taşınması için proje hazırlanıyor. 

 

Yeni Şafak Gazetesi'nden Kenan Biter'in haberine göre; Ankara Meclis Camisi taşınma işlemi Bilim Kurulu’nun kararı doğrultusunda uygun bir yere gerçekleştirilecek. 

 

TBMM’nin bahçesinde yer alan caminin akıbeti belli oldu. Taşınma işlemi sırasında camiye herhangi bir zarar verilmemesi en büyük husus olacak.

 

15 Temmuz darbe girişimi esnasında hasar gören TBMM Eski Halkla İlişkiler Binası’nın hasar görüp yıkımına başlanılması ile binanın A ve B Blokları’nın hemen yanında yer almasından kaynaklı risk teşkil ettiği için ibadete kapatılan ve tartışmalara neden olan ‘’yıkılacak’’ iddiaları ile gündeme gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki caminin taşınması için onay bekleniyor. 


Geri Dön