27 / 04 / 2024

Ankara Namık Kemal Ortaokulu'nun yıkılacağı iddiaları mecliste!

Ankara Namık Kemal Ortaokulu'nun yıkılacağı iddiaları mecliste!

Ankara'da bulunan Namık Kemal Ortaokulu'nun yıkılacağı ve çeşitli projelere dahil edileceği iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabıyık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Ankara'da bulunan Namık Kemal Ortaokulu'nun yıkılacağı ve çeşitli projelere dahil edileceği iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karabıyık, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Karabıyık, ''Ankara Kızılay Saraçoğlu Mahallesi, Kumrular Sokak'ta bulunan Namık Kemal Ortaokulu, bulunduğu değerli konum nedeniyle her yıl boşaltılma veya yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Basında çıkan çeşitli haberlerde; okulun 3 yıllığına tadilata alınacağı ve başka bir kurum bünyesine taşınacağı, Saracoğlu Mahallesi ile birlikte çeşitli projeler içerisine dahil edilebileceği ya da çeşitli vakıf-derneklere devredilebileceği bilgileri yer almıştır'' diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık'ın soruları:
1.  Ankara  Kızılay Saraçoğlu Mahallesi, Kumrular Sokak'ta bulunan Namık Kemal Ortaokulu’nun taşınma sebebi nedir? 

2. Namık Kemal Ortaokulu'nun Saracoğlu Mahallesi ile birlikte alışveriş merkezi gibi projelere dahil edileceği doğru mudur?

3. Namık Kemal Ortaokulu'nun yıkılarak arazisinin bir vakfa devredileceği doğru mudur? 

4. 18 dersliği bulunan Namık Kemal Ortaokulu'nun tadilat süresi neden 3 yıl olarak düzenlenmiştir? 


Geri Dön