25 / 04 / 2024

Ankara Polatlı'nın yol sorunu mecliste!

Ankara Polatlı'nın yol sorunu mecliste!

Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı bir köyün çeşitli sorunları mecliste taşıdnı. Konu ile ilgili olarak Ankara Milletvekili Levent Gök, soru önergesi hazırladı. Gök, sorularını Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na iletti..



Ankara Polatlı nın yol sorunu mecliste!


Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı bir köyün çeşitli sorunları mecliste taşındı. Konu ile ilgili olarak  Ankara  Milletvekili Levent Gök, soru önergesi hazırladı. Gök, sorularını Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na iletti.


Gök önergesinde "Polatlı İlçesi Beylikköprü Köyü ile ilgili olarak 02.12.2013 tarihinde zamanın Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle verdiğim yazılı soru önergesine İçişleri Bakanı Efkan ALA tarafından verilen 14.03.2014 tarih ve 29416146-40/5762 sayılı yazıyla verilen yanıtta “Gerekli altyapı çalışmaları bütçe imkanları dahilinde yapılmaktadır” denmiştir.


Buna rağmen, aradan 3 yılı aşkın bir süre geçtiği halde Polatlı ilçesi Beylikköprü köyüne/mahallesine yazılı soru önergemde ifade ettiğim sorunların çözümü doğrultusunda bir çalışma yapılmamıştır." dedi. Bu bağlamda 4 soru sordu.


1- Polatlı ilçesi Beylikköprü köyünün ağaç direkli olarak yapılan ve çok eskidiğinden sık sık arızalara yol açan köy içi elektrik iletim hattının demir direkli olarak yeniden tesis edilmesi aradan 3 yılı aşkın bir süre geçtiği halde niçin yapılmamıştır? Beylikköprü’nün bu mağduriyeti ne zaman giderilecektir?


2- Köy içi yazın tozlu, kışın bol çamurlu oluş nedeniyle parke döşenmesini veya asfaltlanmasını gerektirdiği halde bu sorun bugüne kadar niçin çözülmemiştir?


3- Hızlı trenin geçitleri kapatmış olması nedeniyle yaklaşık 1000 dekarlık arazi ile köyün bağlantısı kopmuş bulunduğundan bağlantının kurulabilmesi için Sakarya nehri üzerine bir köprü yapılması gerektiği köyün acil bir talebi olarak önergemde dile getirildiği halde bu konuda neden bir adım atılmamıştır?


4- Bu köprü talebi ile ilgili olarak iki kez keşif gönderildiği, yapılan keşifte sorunun köprü yapılmasıyla çözülebileceğinin belirtildiği gerçeği karşısında ilgililere köprü inşaatına hemen başlanılması için ne zaman talimat vereceksiniz?







Geri Dön