19 / 04 / 2024

Ankara Pursaklar'da icradan 9 milyon TL'ye bina!

Ankara Pursaklar'da icradan 9 milyon TL'ye bina!

Ankara Pursaklar'da bulunan 8 katlı bina, Ankara 14. İcra Dairesi tarafından 14 Mayıs 2015 günü saat 15:10 ile 15:15 arası ihale ediliyor.



Ankara Pursaklar'da bulunan 8 katlı bina,  Ankara  14. İcra Dairesi tarafından 9 milyon 185 bin 380 TL'ye satışa çıkarılıyor. İhale açık artırma usulüyle olup Ankara Adalet Sarayı'nda geçekleştirilecektir.


Kıymeti:9.185.380,00 TL


TAŞINMAZIN Özellikleri: Ankara il, Pursaklar ilçe, 95104 Ada No, 2 Parsel No, Pursaklar Mahalle/Mevkii, Ankara ili Pursaklar İlçesi Fatih Mahallesi Yavuz Bulvarı, Gamze Sokak ve Ay Sokakları aradında bulunmaktadır, imarlı arsadır. Toplam alanı 2.226,00 m2'dir. Köşe başı konumludur. Arsa Gamze sokak ile Ay sokak arasında kalmaktadır. Arsanın cephesi Yavuz Bulvarına ve sağ ve sol cepheleri ise sokağa bakmaktadır. Arsa düz ve eğimsiz bir konuma sahiptir. Şehir merkezine olan mesafesi nedeniyle istekliler tarafından talep edilebilecek pozisyonda olduğu tespit edilmiştir. Üzerine her türlü inşaat yapılabilecek pozisyondadır. Arsanın düz olması nedeniyle inşaat aşamasında hafriyat sorunu çıkartmayacak pozisyonda olduğu tespit edilmiştir. Yaklaşık dikdörtgen şeklindedir. Keşif anında yapılan tespitlere göre arsa üzerinde kompleks yapı tarzında bir bina yapılmaktadır. Bina 3 bodrum, zemin ve 3 normal katlı ve çatı katından ibaret olmak üzere toplamda 8 katlı bir binadır. Katlar, iskelet yapısı, bağımsız bölümler ve dış cephe kaplaması tamamlanmıştır. Binanın toplam inşaat alanı (1010*4+1100*3+260m2 (asansör odası)= 7.600 m2 olarak hesaplanmıştır.İnşaat tamamlanma aşamasında olup dış yüzeyi tamamlanmış olup komple alüminyum kompozit ve cam giydirme cephesi vardır. İç kısımda ise bağımsız bölümler oluşturulmuş, ancak zemin kaplamaları ile son kat boyaları ve bir kısım ince işçilikleri tamamlanmamıştır. Yapının borçluya ait olduğu tespit edilmiştir. Etrafında ki bina tarzı yeni yapılaşmaların hızla devam ettiği, klasik konut alanlı olduğu, etrafındaki binaların zemin+ 3 katlı yapılaşma koşulunun bulunduğu tespit edilmiştir. Bölgede elektrik, su, yol, kanalizasyon, otobüs gibi her türlü Belediye hizmeti mevcuttur. Bölgede yapılan incelemelerde taşınmazların m2 değerinin 450 TL/m2 civarında olduğu tespit edilmiştir. Bu durumda arsanın toplam kıymeti 2226 TL/m2*450 m2=1.001.700,00 TL olarak hesaplanmıştır. Yapının inşaat durumu, yapılan binanın hastane oluşu ve genel özellikleri dikkate alındığında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı m2 maliyet birim fiyatları çerçevesinde "Hastaneler" başlığı altındaki V. Sınıf B Gurubu yapılar kategorisinde değerlendirilmiş olup, m2 birim fiyatı 1.270 TL/m2* 1,06= 1346 TL/m2 olarak hesaplanmıştır. Yapının % 80'i tamamlandığına göre yapının maliyeti; (1346 TL/m2*7600 m2* %80)=8.183.680,00 TL olarak hesaplanmıştır.



KDV Oranı: %18


1.Satış Günü:  14/05/2015günü 15:10  - 15:15 arası


2.Satış Günü:  08/06/2015günü  15:10  - 15:15 arası


Satış Yeri: Ankara Adalet Sarayı 3 Nolu Mezat Salonu -Sıhhiye/Ankara




Satış şartları: 

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artfrmada tahmin edilen değerin % 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı iie ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin % 50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133’üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/5057 ESAS sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön