19 / 04 / 2024

Ankara'da arsaları buharlaşan kooperatife iyi haber!

Ankara'da arsaları buharlaşan kooperatife iyi haber!

S.S. Oran Doktorlar Sitesi Konut Yapı Kooperatifi'nin buharlaşan arsalarna Yargıtay'dan iyi haber geldi...



Ankara'da bir grup doktor, eczacı ve mühendis 30 yılı aşkın bir süre önce bir araya gelerek S.S. Oran Doktorlar Sitesi Konut Yapı Kooperatifi'ni kurdu. Kooperatif adına Çankaya'dan arsa alındı. Arsalarda konut yapılacak ve kooperatif üyeleri o konutlarsa oturacaktı. Ancak bir türlü imar sorunu aşılamadı.  Ankara  Büyükşehir Belediyesi ise, Kooperatif’e ait iki parsele yönelik kamulaştırmasız el atma işlemi yaptı. Kooperatif üyeleri belediyeye karşı 5 yıl önce dava açmıştı. Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Yargıtay'ın da haklı bulduğu üyeler, kazandıkları 12.6 milyon liranın tahsili için icra işlemi başlattı.

Belediye mahkemeye "Ortada ne hukuki ne fiili el atma var" diyerek davanın tüm yönleri ile reddine karar verilmesi talep etti. 

Emsal dosya 3 kez kayboldu

Daha önce Çankaya Hekimler Sitesi Yapı Kooperatifi adına 34 milyon liralık benzer bir dava kazandıklarını ifade eden S.S. Oran Doktorlar Sitesi Konut Yapı Kooperatifi Av. Şule Ünlü Doğan, "Önceki kararımızın emsal oluşturması ile, bu bölgede Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırmaksızın fiilen el attığını ispatla, 12.6 milyon lira gibi bir değerin belediyeden alınmasına karar verilmesi hukuk mücadelesi ile sağlanmış oldu. Dosyaya sunduğum emsal dosya yargılama boyunca en az 3 kez kayboldu. Bu durum tutanakla da sabit. Kararı nihayete erdirmek oldukça meşakkatli oldu" açıklamasınd bulundu. 


Geri Dön