20 / 04 / 2024

Ankara'da gayrimenkul satışları beklentinin üstünde!

Ankara'da gayrimenkul satışları beklentinin üstünde!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, Ankara'da gayrimenkul satışlarının 2016 yılı için beklentilerinin üzerinde olacağını belirterek, "Piyasada her hangi bir sıkıntı yok'' dedi.



Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, Ankara'da gayrimenkul satışlarının 2016 yılı için beklentilerinin üzerinde olacağını belirterek, "Piyasada her hangi bir sıkıntı yok. Hatta şu aralar bir hareketlenme söz konusu. Merkez Bankasının faiz düşümünden sonra bazı bankalar konut kredilerini biraz aşağı çekti. Havaların ısınması, çiftçi ve turizmcinin eline para geçmesi gibi etkilerle birlikte sektör yoğunlaşacak. İlk üç ayı değerlendirirsek, gecen yılki rakamları hemen hemen yakaladık, aşağısında kalmadık. Çevremizde yaşanan olumsuz olaylardan konut sektörü çok etkilenmedi diyebiliriz. Sektör iyi gidiyor" dedi. Taylan, şöyle devam etti: 


"Bizim için en büyük gösterge piyasada arz oluşuyor mu? Yeni üretim var mı? İnşaatçı inşaat yapıyor mu?Yeni ruhsat alımı oluyor mu? Bunların hepsine baktığımızda yapılıyor. Bunlar da sektörün geleceğe umutla baktığını gösteriyor. Türkiye'de Gayrimenkul sektöründe daha 30-40 yıl ciddi anlamda hareket olacak. Çünkü Türkiye'de konut sahibi yüzde 65'ler seviyesinde. Nüfus artışı devam ediyor. 3 milyona yakın Suriye'den. Irak'tan gelen var. Bir taraftan konut ihtiyacımız var. dönüşümle ilgili ciddi projeler var. Bunları üst üste koyduğunuzda sektörün önü açık." 


Ankaralıların tercihi 


Ankaralıların konut alırken daha çok nitelikli site projelerini tercih ettiklerine dikkat çeken Tavlan. "Sosyal donatı alanları olan. spor salonu, havuzu, güvenliği, otoparkı, çevre düzenlemesi gibi birçok özelliği olan konutlar daha çok talep görüyor. İnsanlar ev alırken en çok kendi bütçelerine uygunluğunu ve daha önce yerleşik oldukları, alıştıkları bölgeleri tercih ediyorlar" dedi. 




Posta  Ankara  Ek


Geri Dön