24 / 04 / 2024

Ankara'da imar hakkında mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiası mecliste!

Ankara'da imar hakkında mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiası mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'da imar işlerine dair verilen mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.



Ankara da imar hakkında mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiası mecliste!

Gök önergesinde "Ankara’da gerçekleştirilen dönüşüm, yıkım, imar ve yapım işlerine ilişkin 1994 yılından başlamak üzere verilen yargı kararları sıklıkla uygulanmamış, Başkentlilerin vergileri fütursuzca harcanmış, Ankara’nın kentsel dokusu zarar görmüştür. Cumhuriyetin Başkenti, hukuksuzluğun başkentine dönüştürülmüş, kentin estetik ve doğal yapılarına zarar verilmiş,  Ankara  içerisinde yaşanması güç bir şehir haline getirilmiştir." diyerek 6 soru sordu.

Gök'ün soruları

1. 1994 yılı itibariyle Ankara’ya ilişkin alınan ve uygulanmayan yargı kararlarını açıklar mısınız?

2. Yargı kararlarının tanınmaması suretiyle hangi binalar yıkılmıştır? Aynı yöntemle yıkılmış koruma kapsamındaki binaları açıklar mısınız?

3. Yargı kararlarına uyulmayarak projesi değiştirilen, alanı küçültülen veya yıkılan park ve yeşil alanları açıklar mısınız? Aynı suretle hasar gören koruma kapsamındaki yeşil alanları açıklar mısınız?

4. Yargı kararlarına aykırı olarak 1994 yılından itibaren Ankara’da kaç ağaç kesilmiştir?

5. Yargı kararlarına aykırı olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi ve hükümet bütçeleri kullanılarak inşa edilen yapıların toplam maliyeti nedir?

6. Yargı kararlarına aykırı olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi ve 1994 sonrasında görev yapan hükümetler tarafından kaç metrekare arazi işgal edilmiştir?

 


Geri Dön