18 / 04 / 2024

Ankaralı yatırımcılar Bahşılı'ya geliyor!

Ankaralı yatırımcılar Bahşılı'ya geliyor!

ASİAD ve Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Ankaralı iş adamlarını yatırım yapmak üzere Bahşılı'ya getirecek. Belediye Başkanı İbrahim Uyar, bir an önce yatırıma başlamak istediklerini söyledi.



ASİAD ve Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Bahşılı Belediye Başkanı ibrahim Uyar'ı makamında ziyaret ederek ilçeye yapılabilecek yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundular. Bahşılı'nın hemen Kızılırmak nehrinin yanında yer alan eşsiz bir doğaya sahip rekreasyon alanlarına sahip olduğunu ifade eden Aydın, turizm ve sosyal projeler başta olmak üzere ilçede yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgiler sundu. Bahşılı'nın vakit kaybetmeye tahammülünün olmadığını ve bir an önce yatırıma başlamak istediklerini belirten Belediye Başkanı İbrahim Uyar da proje konusunda fizibilite çalışmalarının başlaması için Aydın ile görüş birliğine vardı. 


Kırıkkale en güzel yatırımları hak eden bir kent 


Kırıkkale'nin Anadolu'nun göbeğinde yer alan muazzam bir coğrafi konuma sahip bir kent olduğunu ve dolayısıyla en iyi yatırımları hak ettiğini belirten ASİAD ve Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, "Ben fahri Kırıkkaleliyim. Kırıkkale Ankara'nın ilçesiyken tabi daha sonra il olmasıyla birlikte biraz kendi başına bırakıldığını savunan kişilerden birisiyim. Kırıkkale il olduktan sonra ilçeleriyle beraber yatırımın en iyisini hak ettiğini düşünüyorum. Kırıkkale hem yanı başındaki Ankara'nın destekleriyle kalkınmada öncelikli iller arasında olması gereken bir kentimiz. Hem merkezde hem ilçelerde ciddi güzel şeylerin olması gerekiyor. Ben tabi siyasetçi kimliğimin dışında iyi bir sivil toplumcuyum ama onun dışında iş adamıyım. Beni de  Ankara  da hep Ankara sevdalısı olarak bilirler Kırıkkale bölgesine de ben 1999 yılından beri yatırım yapmaktayım. Daha dönüşümü maalesef alamadıysak bile bekliyoruz onun için Kırıkkale'nin geleceğiyle ilgili çok güzel şeyler olacağını düşünüyorum. 


Proje fizibilite çalışmaları yapılacak


Bahşılı'ya yapılabilecek projeler için bir alt yapı çalışmalarının olacağını ve yatırım anlamında Ankaralı iş adamlarını bölgeye davet edeceğini ifade eden Barış Aydın, "Bir gün hep beraber sanayici iş adamları arkadaşlarımızla beraber bölgeye gelip bu bölgedeki zenginlikleri ve avantajları teknik arkadaşlar anlatsınlar. Bölgeye yatırımcılar getirelim. O noktada böyle bir katkımız olsun. Sosyal projelerde kadınlara yönelik, engellilere yönelik, yaşlılara yönelik, çocuklara yönelik eğitimde sağlıkta sosyal projelerde bizde üzerimize düşen bir şeyler olursa bol bol katkılar verelim. Bölgenin teknik olarak yapılması gereken şeyleri ile ilgili bir brifing hazırlığı yapalım. 


Neler yapılabilir beklentiler nedir? 


Vatandaşın beklentileri nelerdir? Ona göre hazırlık yapılsın. Biz çok uzak mesafede değiliz trafiğimiz yoğunluğumuz çok olsa da sabah erken olur akşam geç olur bizim için hiç önemli değil, bizim tatilimiz yok, gecemiz yok, gündüzümüz yok her zaman bizde sizle beraber olduğumuzu bilmenizi isterim. Bizim o noktada dediğim gibi ben fahri Kırıkkaleliyim inşallah çok güzel şeyler olacak hem sizin beldeniz için Kırıkkale için..."ifadelerinde bulundu. 



İnsanlar artık nefes almak istiyor 


İnsanların sanayi kuruluşlarının arasında sıkışık bir şekilde yaşadığını ve nefes almaya büyük ihtiyaç duyduklarını ifade eden Bahşılı Belediye Başkanı ibrahim hem Kırıkkale Belediyesinin ve Kırıkkale halkının çok büyük katkısı vardır. Ama ben çok fazla bununla ilgili kamuoyuna çıkmak istemem. Ben Vali Beyi Emniyet Genel Müdür Yardımcısı iken tanıyorum. Sivas'tan buraya geldi, Oğuz Beyi Genel Müdür iken tanıyorum, Beşir Beyi tanıyorum önceki belediye başkanını tanıyorum mevcut belediye başkanınızla telefonda konuştum. Bu Yeşil Vadi rekreasyon alanının birinci etabının olduğu bölgede ben kendime ait olan yerleri kamu lehine terk ettim, il özel idare lehine verdim. Melih Bey'i de ben 30 yıldır tanıyorum. Melih Bey gelip destek verdi. Ülke sorunlarını çözüp ondan sonra yapalım dedi. Benim orada ki mülkiyetimde ki yerleri kamulaştırma davası açıldığında ben bir karşıt dava açmış olsaydım o yıllarca dururdu. Ben de istiyorum ki Yeşil Vadi Projesi yapılsın, çünkü Melih Beyin sözüydü biliyorsunuz. Biz buradaki mülkiyetleri de il özel idareye vermemizle birlikte yeşil vadi birinci etap rekreasyon alanının imar planları yapıldı. 


Uygulama projeleri ve animasyon bitti. 1,3 kilometre ana arter üzerinde ilk etap etap yapılmış daha sonra mini etaba geçilecek, ihaleye çıkacak. DSİ'ye giden yazıda, 'Buraya acaba su basar mı.' Burada her hangi bir nehrin kenarında bina falan yok yalnızca spor amaçlı kafeterya amaçlı yeme içme amaçlı böyle sosyal 1,5 katlı binalar. Genel müdür diyor ki buraya su basmaz diye resmi bir yazı veremem, böyle bir yazıyı hiçbir resmi kurum veremez ama bunun yapılmasıyla ilgili hiçbir engel yok..." 


Uyar, "Kırıkkale ve Bahşılı halkı nefes alacak bir yer istiyor. Turizm yatırımları, spor kompleksleri ve rekreasyon alanları en öncelikli beklentiler. Bu zamana kadar bu beklentiler pek cevap bulamamış. Şuanda Kızılırmak tamamen sıkıntı içinde. Önce MKEK vardı şuan çok kapasiteli değil ama Kızılırmak'ı hala kirletmeye devam ediyor. Tüpraş yapıldı tamamen sanayi olarak kuşatılmışız ama bu kuşatmanın altında da insanlarımızın arabasına bindiğinde gidebileceği mesire alanlarının olması yönünde beklentileri var. Kızılırmak'ta sık sık boğulma vakaları oluyor. Halk havuzları olsun istiyoruz, bunlar çok maliyetli şeyler değil, insanlarımızın gidebileceği restoranlar olsun istiyoruz. Kızılırmak kendi yatağında akmıyor en büyük sıkıntımız bu. Geldiğimden bu yana uğraşıyoruz. Şuanda zamanında çok oynamalar yapılmış, kum alımlarından dolayı vatandaşın çoğu arsası ırmağın içerisinde gözüküyor. Bazı yerlerde belediyenin yeşil alan oluşturabileceği yerler var, oraları keşfettik. Yani Kırıkkale'nin bizden beklentisine cevap verme alt yapısı içerisindeyiz. Zirvede Topal Dede diye bahsettiğimiz bir türbemiz var, orada bir proje oluşabilir."dedi.


Ziyaretinde Yeşil Vadi Projesinden de bahseden Barış Aydın, "Yeşil Vadi Projesi'nde hiçbir engel yok" dedi.


Kırıkkale Yenigün




Geri Dön