20 / 04 / 2024

Ankara’nın imarı değişti!

Ankara’nın imarı değişti!

Büyükşehir yeni İmar Yönetmeliği’ni hazırladı. Üç ay süren güncelleme çalışmaları sonucunda inşaat sektörüne de ivme kazandırılması planlanıyor.



Büyükşehir yeni İmar Yönetmeliği’ni hazırladı. Üç ay süren güncelleme çalışmaları sonucunda inşaat sektörüne de ivme kazandırılması hedefleniyor. 

 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, başkentin imarına yön verecek İmar Yönetmeliği'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından güncellendiğini açıkladı. 

 

Yeni İmar Yönetmeliği'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği"ne uyumlu hale getirildiğini ifade eden Başkan Tuna, güncellemenin başkentin güncel ve yerel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlandığını dile getirdi. 

 

Başkan Tuna, 25 ilçe belediyesinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan komisyonun yoğun bir çalışma yaptığını açıkladı. 

 

Mevcut İmar Yönetmeliğinin 1985 yılından beri uygulandığını hatırlatan Tuna, şunları söyledi: "Başkentimiz Cumhuriyet döneminden beri kendi imar planlarını yapmıştır. İmar uygulamalarında öncelikli olarak klasik parsellerle oluşmuş sonraki dönemlerde yapılaşmalar hem klasik hem de yapı yaklaşmalı emsalli parselle harmanlanarak uygulamada bugünlere gelinmiştir. Her şehrin kendine has yerel özellikleri göz önüne alınarak yönetmelik hükümleri adapte edilmiştir. Ankara'da Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış, daha önceki kendi yönetmelik hükümleri ve buna göre oluşmuş yapılaşmalar dikkate alınarak yeni hazırlanan yönetmelik Bakanlığın Yönetmeliği ile mümkün olduğu kadar uyumlu hale getirilmeye çalışıldı. Belediyemiz tarafından hazırlanan yeni yönetmelik şehrin oturmuş yapılaşmalar ve doku özellikleri de göz önünde bulundurularak Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği yeni baştan düzenlendi."
 


Geri Dön