20 / 04 / 2024

Ankara’nın otomobil AVM’sine doğudan talep geldi!

Ankara’nın otomobil AVM’sine doğudan talep geldi!

Ankara’nın otomobil AVM’si Otonomi metrekaresi 2500 TL’den satışa sunuldu. 750 milyon TL yatırımla tamamlanacak projeye en çok Erzurum ve Van’dan talep geldi. Otonomi’nin % 60’ı şimdiden satıldı.



Ankara Esenboğa yolunda temelleri atılan ve 750 milyon TL’nin üzerinde yatırımla hayata geçirilecek otomobil alışveriş merkezi (AVM) Otonomi’ye Doğu illerinden yoğun talep geldi. Metrekaresi 2500 TL’den satışa sunulan proje,  Ankara  içindeki oto galerilerinin şehir dışına taşınması kapsamında 375 bin metrekare alanda Özgüven tarafından inşa ediliyor. Projenin 5 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.  

METREKARESİ 2.500 TL’DEN SATIŞTA

Otonomi projesiyle kent içerisinde dağınık haldeki otomobil satış alanlarının tek merkezde toplanmasının amaçlandığını söyleyen Özgüven ortaklarından Özgür Onur Özgüven, “Mayıs 2013’te temeli atılan projemizi metrekaresi 2500 TL’den satışa sunduk. Ve projenin yüzde 60’ı kısa bir süre içinde satıldı. Özellikle Erzurum ve Van’da dükkanı olan galericilerden çok talep var. 2015’te açılacak Otonomi’nin Ankara’nın doğusundaki otomotiv ticaretine yön vereceğini düşünüyoruz” diye konuştu. Ankara’da kayıtlı 782 otomobil galerisi bulunduğunu ifade eden Özgüven, “Bunun yanı sıra çok sayıda da kayıtdışı galeri bulunuyor. Bu projenin kayıtdışı ekonominin kayıtiçine girmesine de faydası olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.   

İKİNCİ ETAPTA OTEL VE KONUT VAR

Otonomi’nin 600 Oto Showroom’a ve 6 Oto Plaza’ya ev sahipliği yapacağını anlatan Özgüven, “Başka bir deyişle, aynı anda 12 bin araç bu mega projede yeni sahiplerini bekliyor olacak. Otonomi’nin henüz projelendirilmeyen ikinci etabında ise AVM, otel ve konutların yer alması planlanıyor” diye konuştu.  


Akşam

Geri Dön