26 / 04 / 2024

ANSlAD'ta kentsel dönüşüm konuşuldu!

ANSlAD'ta kentsel dönüşüm konuşuldu!

Çevre ve Şehircilik II Müdürlüğü ANSlAD'ta işadamlarına kentsel dönüşümü anlatarak, Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışmalarının sürdüğü hatırlatılarak STK'ların desteğinin önemine vurgu yapıldı.



Antalya Sanayici işadamları Derneği üyelerine yönelik İnşaat Sektörü toplantısında, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, Uygulama Yönetmeliği ve Uygulama Sürecine ilişkin, Çevre ve Şehircilik 11 Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Bülent Yavuz ve Şehir Plancısı Ersin Aksoy tarafından bilgi verildi. Toplantıda, Antalya'nın çevreyle uyumlu bir biçimde modern hale getirilebilmesi, ekolojik dengenin korunabilmesi ve çevreye duyarlı yerleşimler oluşturabilmesi için bir an önce harekete geçilmesi gerektiği dile getirildi. 


Antalya'nın imar durumu ve yapı kalitesinden ötürü kentsel dönüşüme yıllardır ihtiyacı olduğu ve kentsel dönüşümün bir katma değer ve kalite getirebilmesi için riskli alan üzerinden yürütülmesi gerektiği vurgulandı. 


Riskli alan çalışması ile ilgili İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar ve sürecin nasıl devam etmesi gerektiğine ilişkin açıklamalar yapıldı. Büyükşehir Belediyesince yürütülmekte olan Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışmalarının ivedilikle tamamlanabilmesi için sivil toplum örgütlerinin desteğinin önemi vurgulandı. 



Umut ÖZEN/Antalya İleri


Geri Dön