19 / 04 / 2024

Bolu Demirciler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Bolu Demirciler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili mahalle sakinleri bir araya geldi. Toplantıda proje hakkında detaylar konuşuldu.



Bolu Gerede Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili mahalle sakinleri bir araya gelerek kendi aralarında dernek kurma kararı aldı.

Gerede Medya Takip Gazetesi'nde yer alan habere göre, projenin durumunun konuşulduğu toplantının 1 hafta sonra yeniden yapılacağı açıklandı. Gerede’nin en büyük projesi olarak görülen Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili sorunlar masaya yatırıldı.

Bolu Demirciler Mahallesi nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Demirciler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Komitesi tarafından düzenlenen toplantı Çakır Kıraathanesi’nde düzenlendi. Mahalle sakinlerinden; Ümit Demir, Yahya Renkli, Mehmet Özçelik, Yusuf Renkli gibi isimler pan teşekkülünü oluşturarak vatandaşların taleplerini dinledi.

Toplantıda öne çıkan konuların başında Ömer Baygın’ın belediye başkanlığı döneminde dağıtılan proje ile ilgili bilgilendirme broşüründe bulunan bilgilere göre halk oylaması yapıldı.  Broşürde yer alan bilgilerde ev yaşına göre hesaplama yapıldığı belirtildi. 

Düzenlenen toplantıda Projenin ortaya çıktığı zaman ile şu anki faiz oranları arasındaki fark. Kira yardımı alacak kişilerin kredi kullanma durumu. Projeye eklendiği iddia edilen dükkan ve ek katlardan elde edilecek kârın vatandaşın faydasına değerlendirilip değerlendirilmeyeceği. Uzlaşma toplantılarında mevcut evlerin karşılığında verilen metrekare miktarının değişip değişmediği konuşuldu.


Geri Dön