24 / 04 / 2024

Tokat'ta turizme yönelik kentsel dönüşüm konuşuldu!

Tokat'ta turizme yönelik kentsel dönüşüm konuşuldu!

Toplantıda Mimar Deniz Naliş'in " Tokat Meydan Projesi " ve tarihi sokak restorasyonlarıyla tanınan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin "Tarihe Yönelik Kentsel Dönüşüm" sunumlarıyla gerçekleştirdi.



Tokat'ta Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) toplantısı düzenlendi. Toplantıda Mimar Deniz Naliş'in "Tokat Meydan Projesi" ve tarihi sokak restorasyonlarıyla tanınan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin "Tarihe Yönelik Kentsel Dönüşüm" sunumlarıyla gerçekleştirdi. Toplantı öncesi Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ile birlikte Tokat'ın tarihi sokak ve yapılarını gezen Tiryaki, Tokat'ta çok fazla tarihi değer olduğunu ve Altındağ'dakine benzer bir restorasyona girilebileceğine değindi. Daha sonra Grand Ballıca Otel'de yapılan toplantıya geçen Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Vali Cevdet Can, Amasya Üniversitesi Rektörü Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Orbay'ın yanı sıra Tokat, Amasya, Samsun ve Çorum'dan kurum ve kuruluş temsilcileri ile bir araya geldiler. OKA Kalkınma Kurulu'nun toplantısı, Vali Cevdet Çan'ın konuşmasıyla başladı, 


AÇILIM SAĞLAYACAK 


OKA'nın bölgesinde çizdiği vizyonla ülkedeki diğer kalkınma ajanslarının yaptığı faaliyetler arasında değerlendirildiğinde ilk beşe girecek şekilde güzel çalışmalar yaptığını belirten Can, bu başarılı çalışmaların devamı için gayret gösterdiklerini söyledi. Meydan projesinin Tokat'ın kentsel dönüşümüne katkı sağlayacağını söyleyen Can, bu projenin kale merkezli şehri turizme kazandırma noktasında açılım sağlayacağına inandığını söyledi. Çan'ın konuşmasının ardından toplantı Amasya Üniversitesi Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Orbay'ın pan başkanlığında devam eti. Divanın oluşturulmasının ardından toplantıda gündem maddelerine geçildi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Selim Çakar, "TR83 Bölgesi Turizminin Geliştirilmesine Yönelik Öneriler" konulu sunum gerçekleştirdi. Ardından Naliş "Türkiye'deki Kent Meydanı Projeleri ve Tokat Meydan Projesi" konulu sunum yaptı. 


Yapılan sunumların ardından, Türkiye'de tarihi yapıların restorasyonu konusunda örnek teşkil eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki "Turizme Yönelik Kentsel Dönüşüm Deneyimi" üzerine bir seminer verdi. Sunumlara ilişkin kurul üyelerinin sorularının cevaplanmasının ardından bir sonraki Kalkınma Kurulu için görüş ve öneriler alındı. 


Bir sonraki Kalkınma Kurulunun Amasya'da yapılmasına karar verildi. 


Dokuz Sütun


Geri Dön