25 / 04 / 2024

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi oylamaya çıkıyor!

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi oylamaya çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kültür, Yenidoğan ve Fabrikalar mahallelerine 3. Etap Raylı Sistem Projesini anlattı.



 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kültür, Yenidoğan ve Fabrikalar mahallelerinde 5 Kasım’da gerçekleştirilecek 3. Etap Raylı Sistem Projesi referandumuyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

 

Toplantıya, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı. Toplu ulaşımla ilgili çok önemli bir projeyi gerçekleştirme arifesinde olduklarını söyleyen Başkan Türel, “Antalya’mıza, mahallelerimize değer kazandıracak projeler peşinde koştuk. Bazen diyorlar ki bu raylı sistem bize ne kazandıracak? Şehirde bir yerden bir yere belki daha kolay gideceğiz ama bizim bütçemize katkısı ne olacak? Raylı sistem, ulaşım kolaylığı yanında geçtiği güzergahın ticaretine, emlak fiyatlarına değer katıyor. Bir anda fiyatlar katlıyor. Böyle değer kazandıran projelerle şehrin kalitesi artıyor ve şehrin değerleri yükseliyor” diye konuştu.


SIRA 3. ETAPTA

 

Türkiye’de katılımcı yönetimin en güzel örneğini Antalya’da verdiklerini söyleyen Menderes Türel, şunları söyledi: “2. Etap raylı sistemimizi güzergah üzerindeki 22 mahallede sorduk. Vatandaşlarımızın 98.42’si evet biz bu raylı sistemi istiyoruz dedi, kolları sıvadık ve bir dünya rekoru kırarak 5.5 ayda 18 kilometrelik hattı tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk. Nasıl Şarampol ve Ali Çetinkaya cadde düzenlemesini vatandaşımıza sorduk, onlar evet dedi ve ondan sonra yaptıysak. Raylı sistem 2. Etabı nasıl sorup yaptıysak şimdi de sıra 3. Etapda sizin onayınızda. Sizler evet derseniz biz de durmak yok yola devam deriz..” diye konuştu.

 

HER YERE ULAŞILABİLECEK

 

Başkan Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem Hattı Projesiyle ilgili son olarak şu bilgileri verdi: “Yeni hattımız 23 km’den oluşuyor. Eski Varsak Belediyesinin yanında başlıyor. Sakarya Bulvarına, Kepez Belediyesine geliyoruz. Kepez Belediyesinden Sakarya Bulvarı’na dönüp Otogara gelirken yer altına iniyoruz. Yer altından Dumlupınar Bulvarı’na ve üniversite istikametine geliyoruz. Tıp Fakültesi’ni geçiyoruz, üniversite kampüsünden Meltem’e ve Eğitim Araştırma Hastanesine geliyoruz. Nostalji tramvayı ile birleştiriyoruz. Bir aktarma ile istediğiniz yere gidiyoruz. Çağdaş modern toplu taşım aracı ile her yere ulaşabiliyoruz.”
 


Geri Dön