24 / 04 / 2024

Antalya Belediyesi'nden konteyner evlere elektrik ve su bağlantısı!

Antalya Belediyesi'nden konteyner evlere elektrik ve su bağlantısı!

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay Korkuteli’nde meydana gelen depremde evleri zarar gören vatandaşlara; AFAD tarafından gönderilen konteynır tipi evleri su ve elektrik bağlantılarını yaparak, teslim ediyor...




Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay Korkuteli’nde meydana gelen depremde evleri zarar gören vatandaşlara; AFAD tarafından gönderilen konteynır tipi evleri su ve elektrik bağlantılarını yaparak, teslim ediyor. Konteynırlar tek bir bölgeye kurulmak yerine vatandaşların istedikleri yerlere kuruldu.


Korkuteli'ne bağlı Sülekler ve Dereköy Mahallelerinde 16 Şubat'ta yaşanan 4.7 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören 70 aile için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) konteynır gönderdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla konteynırların Korkuteli’ne nakledilmesi, vatandaşlara teslim edilmesi elektrik ve su bağlantılarının yapılması işlerini Büyükşehir Belediyesi üstlendi.


AFYON’DAN BÜYÜKŞEHİR GETİRDİ


Büyükşehir Belediyesi ekipleri Afyon’a giderek 70 konteynırı deprem bölgesine getirdi.


Dereköy’e 34, Sülekler Mahallesi’ne 34 konteynır uygun yerlere indirilerek, ailelere teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca konteynırlara CLK Akdeniz firması ile işbirliğinde elektrik bağlantısını kuruyor. ASAT ekipleri de konteynırların su bağlantıları yapıyor.  Konteynırlar vatandaşların istedikleri yerlere kurularak, evleri hasar görenlerin yaşamlarına devam etmesi sağlanıyor. 


ELEKTRİK VE SU BAĞLANTISI YAPILIYOR


Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı İlyas Çopur, konteynırların Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından vatandaşlara teslim edildiğini belirterek, “ AFAD tarafından gönderilen konteynır, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Dereköy ve Sülekler’e getirildi. Konteynırları toplu bir yerde tutmuyoruz. Su ve elektrik bağlantısı yapılarak vatandaşların ayağına götürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız” dedi. Çopur Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de hafta sonunda Dereköy ve Sülekler mahallelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulunacağını kaydetti. 



Antalya Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön