29 / 03 / 2024

Antalya Büyükşehir kente yeni haller inşa ediyor!

Antalya Büyükşehir kente yeni haller inşa ediyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin yaş sebze meyve üretim üssü konumunda olan Antalya’da modern donanımlı yeni haller inşa ederek, tarım ve ticarete destek oluyor. 



Yaptığı hizmetler ve hayata geçirdiği projelerle üretim aşamasından itibaren çiftçinin yanında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaş sebze ve meyve sektörünün diğer paydaşlarına da çağdaş ve modern bir hizmet götürebilmek için yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, üretim bölgelerinde birbirine çok yakın konumda yer alan halleri birleştirerek çağdaş ve modern hal kompleksleri hayata geçiriyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yeni inşa edilen hallerde dükkânların yanı sıra, soğuk hava depoları, laboratuvar, restoran, ibadethane hatta konferans salonu bile mevcut. Çalışmalar sonrasında Antalya’da merkez dahil 24 olan hal sayısı 11’e inecek.

Finike hali hizmete açıldı

İlçelere kurulmaya başlanan modern bölge hallerinin ilki olma özelliğini taşıyan Finike Sahilkent Toptancı Hal Kompleksi açıldı. Türkiye’nin narenciye deposu olan aynı zamanda da yaş meyve sebze üretim merkezi konumunda bulunan Finike’de Sahilkent, Hasyurt ve Turunçova halleri de birleştirildi ve tek çatı altında toplandı.


Kumluca’ya 8 milyon TL’lik hal

Hallerden sorumlu olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurkacı, il genelindeki 24 toptancı hali birleştirilerek 11’e düşürmek için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Kumluca’da Mavikent ve Beykonak Hallerinin birleştirilmesiyle hizmete açılan Beykent Toptancı Hali 7 milyon 928 bin TL’lik bir yatırım ile 110 bin 671 metrekare alanda hayata geçirildi. 

Antalya’nın en büyü hali Kınık’ta

Kaş’ın Kınık Ovalı ve Yeşilköy halleri de Kınık Hali çatısı altında birleştirilecek. 150 milyon TL yatırım bedeli ile Antalya’nın en büyük hali Kınık’a inşa ediliyor. Hal 300 bin metrekare alanda hayata geçirilecek ve bugünkü Antalya merkez halinden bile büyük olacak. Halde 120 adet komisyoncu dükkânı, 120 adet tüccar ardiyesinin yanı sıra ticari dükkânlar, 1200 kişilik cami, sosyal tesisler ve 15.000 metreküp kapasiteli soğuk hava deposu yer alacak.

Alanya’da 3 hal birleşiyor

Alanya’da da 100 milyon lira yatırım bedeliyle merkez, Konaklı ve Payallar hallerini birleştirmek suretiyle Türkler’de yeni bir hal inşa ediliyor. İnşaatı süren proje sonrasında Alanya da modern ve çağdaş bir hale kavuşmuş olacak. Manavgat’taki halleri birleştirme çalışmaları kapsamında ise yer tahsisi işlemleri sürüyor.
 


Geri Dön