28 / 03 / 2024

Antalya Büyükşehir'den Alanya'ya mahalle konağı!

Antalya Büyükşehir'den Alanya'ya mahalle konağı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, eğitimin taşımalı sisteme geçtiği kırsal mahallelerde yer alan atıl durumdaki eski köy okullarına tekrar hayat veriyor. 



 

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Karsal’ında alt yapı çalışmalarının yanı sıra yaptığı sosyal hizmetler ile de vatandaşın beğenisini kazanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde ye alan hanere göre, köyden Mahalleye dönüşen ve eğitimdeki taşıma sistemiyle atıl durumda kalan eski okullar yenilenerek vatandaşın sosyal aktivitelerini yapacağı mekanlara dönüştürülüyor. Alanya Gümüşgöze Mahallesi’nde yer alan  eski okul da gelen talep doğrultusunda yenilendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi eski okulda tadilat yaparak okulu modern bir mahalle konağına dönüştürdü.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Mahalle Muhtarı Mahmut Yazgeç, “Eski okulumuz eğitim ve öğretim taşımalı sisteme geçtikten sonra atıl bir durumda kalmıştı. Buranın Mahalle Konağı olması yönündeki talebimizi hemen değerlendiren Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışmaları kısa sürede yaptı ve mahallemize güzel bir konak kazandırdı. Şimdi mahallemizin düğün, toplantı, sünnet ve benzeri sosyal etkinliklerini yapacağımız bir mekanımız oldu. Emeği geçen Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e çok teşekkür ediyorum “ dedi. 

 

 


Geri Dön