28 / 03 / 2024

Antalya Büyükşehir’den Kaş’a 363 milyon TL’lik yatırım!

Antalya Büyükşehir’den Kaş’a 363 milyon TL’lik yatırım!

Antalya Büyükşehir Belediyesi alt yapıdan üst yapıya Kaş’ta hizmet seferberliği sürdürürken ilçeye 4 yılda 363 milyon 725 bin TL’lik yatırım yaptı.  



Antalya’nın 19 ilçesinin de eşit hizmet alması yönünde büyük bir hassasiyet gösteren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugüne kadar ihmal edilen ilçelerdeki eksiklerin giderilmesi için çalışımalarına devam ediyor. Kaş’ın kaderi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yılda hayata geçirdiği yatırımlarla da değişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Yasası ile birlikte Antalya’nın her köşesine hizmet götürme şansına kavuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş ilçesinde de önemli çalışmalara imza attı. İlçenin yıllardır biriken sorunlarına çözüm üreten Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmaları Kaş’a değer üstüne değer kattı.

Bölge halkının hayalleri gerçek oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü dev yatırımlarla Kaş’ın değeri artıyor. Kaş’ın yıllanmış sorunlarından biri olan Bezirgan-Kalkan Yolu büyük ölçüde tamamlandı. Adeta dağları delen Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölge halkının 50 senelik hayalini gerçekleştirdi. Yatırım bedeli 2 milyon 300 bin TL olan projeyle Bezirgan Mahallesi ile Kalkan Mahallesi arasındaki 9 kilometrelik yol 6 kilometreye düşecek. Bu sayede 50 yıldır yolun yapılmasını bekleyen vatandaşlar rahat ve konforlu ulaşım imkânına da kavuşacak.

Kaş’ın merkezine yeni bir yaşam alanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Ağullu’da 6.599.00 TL yatırımla modern bir otogar projesini de inşa ediyor. Kaş’ın merkezinde farklı bir yaşam alanı oluşturmayı planlayan otogar projesi içerisinde kapalı otopark, pazar yeri ve Belediye Binası da bulunacak. Bu yapıların üstüne ise işyerleri inşa edilecek. Kemer Mahallesi Sinekçi Mevkiindeki Şehit Kamil Temel Kabasekizi Camii’nin minare yapım işi ve çevre düzenlemesini de tamamlandı ve halkın kullanımına açıldı.  

Kınık’a Türkiye’nin en büyük hali yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kaş’a yönelik en önemli yatırımlarından biri de Kınık Toptancı Hali olacak. Kınık Ovalı ve Yeşilköy Hallerini aynı çatı altında toplayacak proje 150 milyon TL’ye mal olacak ve içerisinde cami, sosyal tesisler ile soğuk hava deposu da bulunacak.
 


Geri Dön