24 / 04 / 2024

Antalya Döşemealtı Belediyesi gayrimenkullerini satıyor!

Antalya Döşemealtı Belediyesi gayrimenkullerini satıyor!

Borçlarından dolayı personel maaşını bile ödeyemeyen CHP’li Döşemealtı Belediyesi çareyi arsa satışında buluyor. Arsa kalmayınca sıra sosyal donatı alanlarına geldi.



Antalya'da CHP'li Turgay Genç'in başkanlığı döneminde borçlar nedeniyle batma noktasına gelen Döşemealtı Belediyesi'nde arazi satışlarının ardı arkası kesilmiyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, büyük borç yükü nedeniyle personel maaşlarını ödemekte zorlanan belediyede Başkan Genç çareyi arazi satışında buldu. Görev geldikten sonra belediye arazilerinin büyük çoğunluğunu satan Genç, 25 dönüm ve 50 dönüm gibi ada bazındaki arsaları sattı.

Belediyeye ait küçük çapta kıyıda köşede araziler kalırken, arazi satışlarının devam etmesi tepki çekti. Son olarak meclis kararıyla Adem Yörük Sanayi Sitesi ve Yeniköy İş Merkezi'nde belediyeye ait 57 dükkan ve 47 ofisin satış kararı onaylandı. İkinci dönemini geçiren Turgay Genç, belediyenin arazilerini satarak neredeyse bitirme noktasına getirdi.

AK Parti Döşemealtı Meclis Üyesi Cevat Yanar, satılmayan bir tek belediye binasının kaldığını söyleyerek belediye binasının da satılmasından kaygılandıklarını ifade etti. Yanar, belediyenin projelerini uygulayacak alanı kalmadığını söyledi. Cevat Yanar, Döşemealtı Belediyesi'ne ait satılacak arsa kalmaması nedeniyle planlı alanlarda yeniden imar değişikliğine gidildiğini vurguladı. Yanar bunun son örneğinin ise Kuzeykent Mahallesi'nde 9432 ada 1 parseldeki 100 dönümlük alanda yaşandığını anlattı. Yanar, "Bu imar değişikliği arsayı satmak için yapıldı. Bu arsa ada bazında olduğu için bir kişiye satılarak rant sağlanacak" dedi.

İMAR PLANINDAKİ PARKLARIN YERİNE AKARYAKIT İSTASYONU

Yeşilbayır Mahallesi'nde içerisinde belediyeye ait park alanı, temizlik işleri araç parkı bakım ünitesi alanı, park bahçeler atölyelerinin eklendiği araç kademe parkının meclis kararıyla belediye yönetim merkezinden çıkarıldığını söyleyen Yanar, bu alanın akaryakıt alanına çevrildiğini ifade etti. 

 


Geri Dön