28 / 03 / 2024

Antalya Döşemealtı'na sosyal alan yerine konut yapılacak!

Antalya Döşemealtı'na sosyal alan yerine konut yapılacak!

Organize Sanayi'de çalışan işçiler için, konut dışı çalışma alanının imar planında değişiklik yapılarak konut alanına çevrilmesi ile ilgili olan madde kabul edildi.



Döşemealtı'na sosyal alan yerine konut yapılacak. Organize Sanayi'de çalışan işçiler için, konut dışı çalışma alanının imar planında değişiklik yapılarak konut alanına çevrilmesi ile ilgili olan madde kabul edildi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısı geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşti. Meclis toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehir dışında bulunduğundan dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Mesut Kocagöz başkanlık yaptı. Gündemin 19. Maddesinde yer alan Döşemealtı İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde Organize Sanayi'de çalışan işçiler için, konut dışı çalışma alanını imar planında değişiklik yaparak, konut alanına çevrilmesi ile ilgili olan maddeye CHP ve MHP grubundan ret geldi. Gelen retlerin ardından söz alan CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zafer Yörük, planın sıfırdan yapılmadığını ve bölgeye yüksek nüfuslu bir planlama getirildiğini dile getirdi. 


Bölgeye yüksek nüfuslu planlama getiriliyor 

Döşemealtı ilçesinde neredeyse bütün alanların planlamasının yapıldığını belirten CHP Büyükşehir ve Döşemealtı Meclis Üyesi Zafer Yörük, depolama alanlarının olduğu bölgeye, yüksek yoğun nüfuslu bir planlama getirildiğini söyledi. Yörük, "Plan sıfırdan yapılmadı. Plan değişikliği ile yapıldı. İşçiye konut alanı yapılmak isteniyorsa Organize Sanayi Bölgesi'nin üst tarafında sıfırdan plan yapılacak yerler var. Eğer işçiye proje yapmak istiyorsak planlanmamış Organize Sanayi Bölgesi'nin üst tarafında bölgelerimiz var, sıfırdan plan yaparsınız. Bizde buna destek veririz. 

Binlik planları bitmiş konut dışı çalışma alanlarını konuta çeviriyoruz. 

İşçiler için böyle bir proje istiyorsak, sıfırdan bir plan yapalım, marketini, pazarını koyalım" ifadelerini kullandı. 


Yapılacak alan sosyal donat alanı olacak 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türerin yerine meclise başkanlık yapan Başkan vekili Mesut Kocagöz ise, sanayileşme arttıkça gereksinimlerin de arttığını ifade ederek, halkın kullanacağı konutlara karşı çıkılmasını doğru bulmadığını dile getirdi. Kocagöz, bu alanın kesinlikle sosyal donat alanı olacağını söyledi. Bölgeye yapılması düşünülen planlama hakkında söz alan MHP Büyükşehir ve Korkuteli Meclis Üyesi İrfan Yılmaz da, bölgeye ek ilave nüfus getirileceğini ileri sürdü. Yılmaz, "Buraya emsal getiriliyor, burası depolama alanı yani nüfus projeksiyonunda orada yaşayan nüfus yok. Yüksek yoğunluklu nüfus, 1.6 emsal getirerek o bölgeye ek ilave nüfus getiriyorsunuz. Bu getirdiğiniz ek ilave nüfusa yakın sosyal alanları da plan eşliğinde bırakmanız lazım. 

Şuanda mevcutta konut alanı olan bir alana planlama yapmıyorsunuz, depolama alanını, yüksek yoğunluklu konut alanına çeviriyorsunuz. Her ne sebeple olursa olsun planlama açısından, siz burada böyle bir delik açarsanız bundan sonra herkes park, okul, depolama alanını getirir, derki; 'Ben burada şunu istiyorum.' Burada bizim yapmamız gereken sosyal donatla işçilere nasıl yer açılacağı değil, nüfus yoğunluğuyla nasıl başa çıkılacağıdır" dedi.

 

Plan kabul edildi

MHP grubunun ardından tekrar söz alan CHP Meclis Üyesi Yörük, "Bunu konut alanına çevirdiğiniz zaman biri gelir ve petrol ruhsatı isterse biz bu ruhsatı vermek zorundayız, yani artık isteyen istediğini yapabilecek. Konut dışı kentsel çalışma alanında konut olmaz" şeklinde konuştu. Meclis Başkanı Kocagöz de, gerekli müzakereler yapıldığını söyleyerek, maddeyi komisyon kararına göre oylamayı sundu ve madde muhalefet gruplarının ret oylarına rağmen, 39'a 33 oyla kabul edildi. 


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön