25 / 04 / 2024

Antalya Havalimanı ek yatırım için ihaleye çıkıyor!

Antalya Havalimanı ek yatırım için ihaleye çıkıyor!

DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması amacıyla CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanması için ihale düzenlenecek.



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması amacıyla ilave yatırımlar ile iç/dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanması için ihale düzenlenecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, ihale için istekliler 31 Ocak’a kadar teklif verebiliyor. Geçici teminat tutarı 40 milyon Euro olan ihale, 31 Ocak’ta DHMİ Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşecek.

Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre; Antalya Havalimanı’nın 17 yıllığına işletmesini, 2007'de 3 milyar 197 milyon dolar teklif veren IC İçtaş-FRAPORT AG ortaklığı kazanmıştı. İki yıl önce TAV, IC İçtaş şirketinin yüzde 49’luk payının tamamını satın alıp, havalimanı işletmesini devralmıştı. Yeni yapılacak ihaleyi kazanan firma ek yatırımları inşa edecek, işletme süresi tamamlandığında havalimanının işletmesini de devralacak. 
Havalimanının kapasitesini artırmak amacıyla hayata geçirilecek yatırımlar arasında apron, taksi yolları, otoparklar, bina yapımı, yer hizmetleri alanlarında ilave çalışmalar bulunuyor.

Antalya Havalimanı'nı büyütmek ve genişletmek için yapılacak ihaleye mevcut işletmecinin yanı sıra başka firmaların da katılması planlanıyor.

İstanbul’dan sonra en çok hava yolu yolcusunu ağırlayan Antalya Havalimanı’nda 1 Ocak-22 Aralık tarihleri arasında dış hatlarda 28 milyon 385 bin 852, iç hatlarda 6 milyon 800 bin 864 olmak üzere toplam 35 milyon 186 bin 716 yolcuya hizmet verildi. Yine aynı tarihler arasında iç ve dış hatta bir gün içerisinde hizmet verilen yolcu sayısı 200 bine ulaştı.

Antalya Havalimanı'nda kapasite artırılacak!


Geri Dön