27 / 04 / 2024

Antalya Kent Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Antalya Kent Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyüğü olacak Antalya Kent Müzesi Projesi’nde hızla ilerliyor.



 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ilk dönem belediye başkanlığından bu yana en çok önem verdiği projeler arasında bulunan Antalya Kent Müzesi Projesi’nde çalışmalar hızla sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göreü Türkiye’nin en büyük kent müzesi projesinde hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor.  Proje kapsamında Türkiye’de ilk kez bir stadyum yeşil alana ve meydana dönüştürülmek üzere yıkıldı.


MEYDAN ALTI OTOPARK


Yıkılan eski stadyum yanında açık otopark olarak kullanılan alan, yeni projede meydan olarak düzenlenirken, otopark projesi de yer altına alındı. 3 katlı, 20 otobüs ve 220 araç kapasiteli olacak yer altı otoparkının kaba inşaatı da tamamlandı. Yangın, elektrik tesisatı gibi mekanik imalatlar sürüyor. Proje tamamlandığı zaman alanın üstü meydan, altı otopark olacak. Meydan düzenlemesinde yürüyüş yolları, gölgelikler, oturma grupları ile birlikte kafeteryalar da bulunacak. 31 bin 500 metrekarelik eski stadyum alanının tamamı yeşil alan ve meydan düzenlemesi olarak Karaalioğlu Parkı ile bütünleşmiş olacak.


NOSTALJİK TRİBÜN ORTAYA ÇIKTI

Proje kapsamında Türkiye’de ilk kez bir stadyum yeşil alana dönüştürülmek üzere yıkıldı. Stadın, efsaneleşen açık tribün kısmı nostaljik bir tarihi miras düşünülerek mimarisine uygun yeniden hayata geçirildi. Kaba inşaatı tamamlanan ve ince işçiliğin devam ettiği nostaljik açık tribünün de silueti de ortaya çıkarıldı. 900 kişi kapasiteli olacak tribün hem nostalji yaratacak hem de açık hava etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Ayrıca vatandaşların güneşten çok etkilenmemesi için de tribünün üstü de kapatılacak. Projede yer alan ve kaba inşaatı tamamlanan süs havuzunda da ekipler kaplama çalışmalarına başladı. Peyzaj alanı, yürüyüş yolları, yeşil alanların imalat çalışmaları aralıksız devam ediyor.


GEÇMİŞİN YAŞAM VE KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK


Antalya Kent Müzesi Projesi kapsamında toplam 73 bin 800 metrekarelik alanda düzenleme gerçekleştiriliyor. Karaalioğlu Parkı, Büyükşehir Belediyesi Eski Hizmet Alanı, Kapalı Spor Salonu ve yıkılan Atatürk Stadyumu alanında yapılan düzenleme ile Antalya yeni bir yaşam alanı kazanacak. Kentlilik bilinci oluşması, kent kültürünün gelecek nesillere aktarılması için büyük bir önem taşıyan Antalya Kent Müzesi Projesi, sürekli ve geçici sergilere de ev sahipliği yapacak. 
 


Geri Dön