25 / 04 / 2024

Antalya kentsel dönüşüm sıkıntıları konuşuldu!

Antalya kentsel dönüşüm sıkıntıları konuşuldu!

Antalya'da 2009 Yılından beri Antalya'da hizmet veren ve ayrıca kentsel dönüşüm belgesi bulunan Turap Mimarlık,Mühendislik Müdürü Recep Çelik, ''Kentsel dönüşüm Antalya'da birçok sıkıntıları da beraberinde getiriyor" dedi.



''Kentsel dönüşüm Antalya'da birçok sıkıntıları da beraberinde getiriyor" diyen Turap Mimarlık, Mühendislik Müdürü Recep Çelik, "Kurumlar arası uyumsuzluklar yaşanıyor,bunlar düzeltilmeli. Birde müteahhitlik belgesi olmayanlara bu işten ivedilikle el çektirilmelidir" dedi. 


Ülkemizde, sorumluluk isteyen mesleklerin başında inşaatçılık geliyor. Özellikle 90'lı yıllarda.cebine üç kuruş koyan ve arsası olanın, müteahhit'im diyerek resmi kurumlardan bile inşaat ihalesi aldıklarına şahit olmuştuk. 1999 yılı depreminden sonra her ne kadar aklımız biraz başımıza geldiyse de yasalarımızdaki boşlukları kullanan bir çok kişi ve kuruluşlar.insan hayatına değil de cebine önem verdiklerinden,olabilecek felaketlere çanak tutuyorlar.Yapı denetim firmaları her ne kadar denetleseler de müteahhitlik belgesi olmayan kişi ve kuruluşlara izin verilmemeli. 



2009 Yılından beri Antalya'da hizmet veren ve ayrıca kentsel dönüşüm belgesi bulunan Türap mimarlık müdürü Sayın Recep Çelik konu hakkında sorularımızı yanıtlarken,zaman zaman dehşete düştüğümüzü söyleyebilirim. 



Antalya Hilal


Geri Dön