20 / 04 / 2024

Antalya Kepezaltı kentsel dönüşümü ne durumda?

Antalya Kepezaltı kentsel dönüşümü ne durumda?

Kepezaltı-Santral mahallelerinin sakinleri endişeli. Kentsel dönüşüm projesi ile yıllar sonra evlerine ve tapularına kavuşmayı bekleyen mahalle sakinleri bayram sonu başlayacak denilen fakat hala bir gelişme olamayan dönüşüm projesi konusunda tepkili..



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Kepezaltı ve Santral mahallelerinde Kasım 2015'te ön protokolün imzalanması ve hak sahiplerinin yetkilerini Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesinin ardından, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Santral ve Kepezaltı Mahalle Muhtarları, Bahri Çetin ve Yusuf Küçükkaya, Ramazan bayramı sonrasında projenin başlayacağı müjdesini vermişti. Bayramın üzerinden belli bir zaman geçmesine rağmen projenin henüz başlamaması ise vatandaşlar tarafında tepki ile karşılandı. 


VATANDAŞ ENDİŞELİ

 Projenin bir an önce hayata geçmesini bekleyen vatandaşlar, bayram sonu yapılacağı söylenen proje konusunda endişeli ve gergin. Artık bir çözüme kavuşmasını bekledikleri projede gerekli adımların atılmasını isteyen mahalle sakinleri birçok kez mahalle muhtarlıklarına giderek şikâyetlerini dile getirdi. Santral Mahalle Muhtarı Bahri Çetin ise "Bayramdan soma projenin başlayacağı söylendi fakat hala bir gelişme yok. Yetkililerden ses yok. Vatandaş endişeli. Ülkenin son durumundan dolayı da korkuyorlar. Yaşananlarda dolayı projenin iptal edileceğini düşünüyorlar" dedi. 


500 TL'LİK NOTER ÜCRETİ 

Muhtar Çetin, mahalle sakinlerini proje başlaması durumunda noter huzurunda yapılacak sözleşmeler için ödenecek olan 500 TL'lik tutar konusunda da uyardı ve hazırlıklı olmalarını söyledi. 3245 hak sahibinin hane başına 500 TL'lik noter ücreti ödeyeceğine dikkat çeken Çetin, "Vatandaşın ekmek alacak parası yok. Çoğu asgari ücret ve altında çalışan insanlar. Emeklilerin de maaşı ortada. Gelir seviyesi düşük bir mahalle burası" dedi. Geçtiğimiz yıl yapılan hak sahiplerinin yetkilerini Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiği sözleşme sırasında ise vatandaşın cebinden ek hiçbir ücret akmayacak denmişti. 


OKULLAR KAYIT ALMIYOR 

Mahalle halkı için bir diğer sorun ise 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı kayıtlarının başlaması ve mahallede bulunan İlköğretim okulların kayıt almaması. Henüz başlamayan proje nedeniyle vatandaşlar l'inci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtlarını yaptıramamaktan şikâyetçi. Çocuklarının hangi okulda okuyacağı konusunda endişeli olan mahalle sakinleri bu konuya da açıklık getirilmesini bekliyor. 


YEREL SEÇİMLERDE YÖNETİM DEĞİŞEBİLİR 

Projenin her anlamda merak konusu olduğunu ifade eden Muhtar Çetin, "Proje bir an önce hayata geçerse çok iyi olacak. Önümüzdeki dönemlerde, 2019 yılında yerel seçimler var. Bu vesile ile yönetim değişirse ne olacak belli değil. İnsanların aklında soru işaretleri var. Sözleşmede de yer aldığı gibi herhangi aksi bir durumda ya da yetişmediği takdirde yüklenici firma ve belediyenin sözleşmeyi tek taraflı fesih etme yetkisi var. İnşallah mahallemiz için hayırlısı olur" şeklinde konuştu. Kepezaltı ve Santral mahallelerinde yaşayan yaklaşık 2 bin Suriyeli vatandaşın ise proje başlarsa nereye gideceği merak konusu. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Suriyeli sığınmacılar için ek bir yer temin etmeyeceği de gelen iddialar arasında. 


Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön