19 / 04 / 2024

Antalya Kepezaltı-Santral'de protokol hazırlığı!

Antalya Kepezaltı-Santral'de protokol hazırlığı!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edilen Kepezaltı‐Santral Mahalleri’nde hak sahipleriyle mülklerin yıkımı için yapılacak ön protokol dün meclisten geçti. protokol için Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ekici’ye yetki verildi.



Kepezaltı‐Santral Mahalleri’nde hak sahiplerinin menfaatlerinin korunmadığı gerekçesiyle CHP, yetki devrine ret verdi, MHP çekimser kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise ’’Kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor. Planlarımızın tamamlandı. Proje aşamasına geçildi. Ama tabiî ki orada yapacak olduğumuz kentsel dönüşüm ile ilgili halkımız ile protokol yapılması gerekiyor’’dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada teklif oy çokluğu ile kabul edildi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı devam meclisi Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, başkanlığında gerçekleştirildi. Çok sayıda maddenin muhalefetin reddiyle oyçokluğuyla geçtiği mecliste, meclis üyeleri yeterli bilgilendirme olanağı yaratılmamasını eleştirdi. CHP’den İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, MHP’den de Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe dışında muhalefet belediye başkanlarının büyük bölümü toplantıya katılmadı.


TERÖRE KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Gündem öncesinde Fransa’daki terör saldırısı ve G20 Zirvesi de konuşuldu. Fransa’da yaşanan terör olaylarının derinden etkilediğini söyleyen Türel,’’Söz konusu olan müessif olay hepimizi yüreğinden yaraladı. Şiddetle lanetliyoruz. Dünyanın huzura ve barışa ihtiyacı olduğu bir süreçte artık ülkeler inşallah senin teröristin kötüdür, benim teröristim iyidir anlayışından vazgeçerler ve teröre karşı ortak bir mücadele konusunda daha güçlü bir dayanışmayı sergilerler. Dünyanın en güçlü ülkelerinde, en huzurlu ülkelerinde bile terörün ne zaman ve ne şekilde ortaya çıkabileceğini kestirebilmek mümkün değil. Türkiye terör meselesiyle 30 senedir yaralanmaktadır. Bu meseleyle meşgul olmaktadır. Bu süreçte G20 Liderler Zirvesi’nin de Antalya’da yapılması tüm ülkeler tarafından bir fırsata dönüştürülür. Teröre karşı ortak mücadele oluşturulması konusunda G20 Liderler Zirvesi sürecin içerisinde önemli bir avantaj oluşturuyor’’dedi. 


ANTALYA ARANAN ŞEHİR OLACAK

G20 Zirvesi’nin Antalya’nın tanıtımı açısından çok önemli olduğunu söyleyen Türel, ’’G20 Liderler Zirvesi organizasyonu Antalya’da birkaç gündür hızlı bir şekilde devam ediyor. Bize gelen bilgilere göre devlet başkanları ve ülkemize gelen misafirlerin şuana kadar memnunlar. Bu durum bizi onurlandırmıştır. Liderlerle yapılan görüşmelerde gündemin en önemli konuşulan konusunun Antalya’nın misafirperverliği ve organizasyondaki başarısıdır. G20 Liderler Zirvesi özellikle Antalya’nın tanıtımı için çok önemli bir fırsat olmuştur. Liderlerin Antalya’da gördüğü misafirperverlik ve Antalya’nın tarihi ve turistik

güzellikleri etkileyici olmuştur. Antalya bundan sonra böylesine büyük organizasyonlar için aranan bir şehir olma durumuna gelecektir’’dedi.


KEPEZALTI‐SANTRAL’DE PROTOKOL İÇİN YETKİ DEVRİ

Gündemin 2. maddesinde Kepez İlçesi Kepezaltı ve Santral Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan ve ‘riskli alan’ ilan edilen bölgede yapılacak kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahipleri ile yapılacak ön protokol için Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici’ye yetki verildi. CHP, yetki devrine ret verirken, MHP çekimser kaldı. Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ’’Kentsel dönüşüm kapsamında yasal kararlar gereği meclis

kararları söz konusu olmuştu. Çalışmalar hızla devam ediyor. Planlarımız tamamlandı. Proje aşamasına geçildi. Ama tabiî ki orada yapacak olduğumuz kentsel dönüşüm ile ilgili halkımız ile protokol yapılması gerekiyor. Bu protokolün meclisimize getirilmesi sureti ile uygun görülmesi halinde, çok hızlı bir şekilde protokollerimizi tamamlayarak orada inşallah süreci daha da hızlandırmış olacağız. Bütçe komisyonu protokolü değerlendirdi ve uygun gördü’’dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada teklif oy çokluğu ile kabul edildi.


ANSET’İN SERMAYESİ ARTIRILDI

Gündemin 3. maddesinde yer alan Büyükşehir Belediyesi’nin hissedarı bulunduğu ANSET’in sermayesinin 1 milyon 900 bin TL’den 3 milyon 100 bin TL artırılarak 5 milyon TL’ye çıkarılması ve belediyenin ortaklık oranı yüzde 84’ünü korumak sureti ile 2 milyon 604 bin TL sermaye artışına katılması yine oyçokluğuyla kabul edildi. Maddeye CHP ret verirken, AKP ve MHP grupları komisyon kararını kabul etti.


OTOPARK İHALESİNE ANTEPE KATILACAK

Gündemin 5. maddesinde Muratpaşa İlçesi Kışla Mahallesi’ndeki Hazine’ye ait 2089 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde bulunan Selekler’deki 7 katlı otoparkın tamamının otopark olarak kullanılmak üzere ilk yıl 200 bin TL kira bedeli üzerinden 10 yıl süre ile alt kiracılara verilmek sureti ile Büyükşehir Belediyesi adına 10 yıllık süre ile kiralanabilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi kabul edildi. Başkan Türel, ’’Burası Selekler Çarşısı’nın olduğu yer. 10 yıllık tahsis süresi dolmuştur. Yeniden Milli Emlak ile tahsis

protokolü imzalanmıştır. Pazarlık yöntemli bir ihale arz eder. ANTEPE olarak işletiyoruz. İdare olarak ANTEPE vasıtası ile işletmeyi düşünüyoruz. İhaleye ANTEPE şirketimiz katılacaktır. Hizmet esaslı bir irade söz konusudur. Şirket olarak para kazanmadan halka hizmet amaçlı bir işletmedir. Hesaplar ortadadır. Milli Emlak fiyat artışına gitmiştir. Bu fiyat artışı ile hiç para kazanmadan bir miktar zarar edecek. Antalyalılara önemli hizmet eden bir otoparktır burası’’dedi. CHP, oylamada ret verdi, karar oyçokluğuyla alındı.


LARA BEACH’TE UZLAŞMAYA GİDİLECEK

Gündemin 6. maddesinde yer alan Lara Beachpark’a ilişkin protokol süresinin dolmasına rağmen, alanın boşaltılmaması nedeniyle Defterdarlıkla süren davalar için uzlaşma yetkisi alındı, bu uzlaşma anlaşmasını imzalamaya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici yetkili kılındı. CHP grubu ilgili madde için meclisten bilgilendirme istedi. Birol Ekici bilgilendirme yaptı. Ekici, ’’Lara Beach 2004 yılından beri belediyemiz tarafından Hazine’den kiralandı. 2014’te sözleşme süresi bittiği halde tahliye edilmediği için cezaya mahsus kaldık. Çok yüksek olduğu için sulh yapılabilmek için teklifte bulunuldu. Belediyenin menfaatinedir’’dedi. CHP çekimser oy kullandı. MHP kabul oyu kullandı. İlgili madde oy çokluğu ile komisyondan geldiği şekli ile kabul edildi.


CHP GRUBU SERBEST BIRAKTI

Gündemin pek çok maddesinde CHP Grubu, bu dönem ilk kez serbest kaldı. 12. Maddede Şarampol Caddesi yayalaştırma projesi ile ilgili olarak Yener Ulusoy Bulvarı Kavşağı ile Sokullu cephelerinde düzenlemeler yapılması, gerekmesi halinde mülkiyet ve muhtesat kamulaştırmaları yapılması için istenen yetki, muhalefette ret ve çekimser oy aldı. Maddeye ilişkin bilgilendirme yapan Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, “Kamulaştırma yapılacak saha, eski Şarampol Caddesi’nde 567. Sokak üzerindeki mevcut

imarlı alanlar ile ilgili. Apartmanların bulunduğu yerde herhangi bir kamulaştırma işlemi yapılmayacak. Otoparklar arasında düzenleme yapılacak. Mülk kamulaştırması yapılmayacak’’ dedi. İlgili madde oy çokluğu ile kabul edildi. Meclisin ilk yarım saatinden sonra toplantıdan ayrılan Türel’in yerine, Başkanvekili Ahmet Büyükakça başkanlık yaptı. Muratpaşa Belediyesi’ne ait cadde ve park alanlarının

Büyükşehir’e devredildiği gündemlerde CHP Grubu serbest kaldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise toplantıya katılmadı.


Antalya Akdeniz Gerçek


Geri Dön