25 / 04 / 2024

Antalya Kepezaltı kentsel dönüşüm

Antalya Kepezaltı kentsel dönüşüm

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Kepezaltı ve Santral mahallelerinde Kasım 2015'te ön protokolün imzalanması ve hak sahiplerinin yetkilerini Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesinin ardından, ikinci ve asıl sözleşmelerin de imzaları atılmaya başlandı.

Kentsel dönüşümde örnek projeler Antalya'da yapılıyor!

Büyükşehir Belediyesi, Kepezaltı ve Santral Mahalleleri’nde Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. Antalya’yı kanatlandıracak dev proje hayata geçtiğinde bölgenin kalkınmasında önemli bir adım atılmış olacak.

Antalya Kepezaltı-Santral'de protokol hazırlığı!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edilen Kepezaltı‐Santral Mahalleri’nde hak sahipleriyle mülklerin yıkımı için yapılacak ön protokol dün meclisten geçti. protokol için Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ekici’ye yetki verildi.

Antalya Kepezaltı ve Santral'de metrekare fiyatı 3 bin TL olacak!

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3 bin 100 hak sahibinin yer aldığı Kepezaltı ve Santral mahalleleri kentsel dönüşüm projesiyle bölgede evlerin metrekaresinin en az 3 bin lira olacağını belirtti.

Antalya Kepezaltı kentsel dönüşümle modernleşecek!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel: Kepezaltı Kentsel Dönüşüm projesini vatandaşlarımız ile gelecek hafta paylaşıyoruz. Yaptığımız düzenleme ile bölgemiz modern bir görünüme kavuşacak ” dedi.

Antalya Kepez kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Antalya'nın önemli gecekondu bölgesi olan Kepezaltı Mahallesi'nde bir kahve toplantısına katılan Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı "Bu iki mahallede ne yapılacaksa bunun kararını burada yaşayan halkın vermesi gerekir" dedi.

Kepezaltı ve Santral'in dönüşümünde yeni adım!

Kepezaltı ve Santral mahalleleri Bakanlar Kurulu Kararı'yla 'riskli alan' ilan edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Büyükşehir Belediyesi'nin 2 mahallede uygulayacağı kentsel yenilenme projesinin ikinci aşaması da tamamlanmış oldu.

Antalya Kepezaltı ve Santral'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Türel Kepezaltı ve Santral mahallelerinin 30 yıldır çözülemeyen imar sorununu çözdü. Türel, Kepezaltı Santral bölgesini Antalya'nın en güzel yerlerinden biri yapacak kentsel dönüşüm projesini vatandaşlara anlattı.

Antalya'da 355 kentsel dönüşüm konutunun temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 355 konutun temelini attı.

Antalya Kepez'in çehresi kentsel dönüşümle değişti!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Antalya Kepez'de, kentsel dönüşüm projelerinin vatandaş eliyle yapıldığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bütüncül yaklaşmak adına kentsel dönüşüm toplantısı düzenledi.

Kepezaltı-Santral Kentsel Dönüşüm projesinde kira yardımları ne oldu?

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepezaltı-Santral kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Antalya Kepez kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı krizi! 

Antalya'nın Kepez ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri kendilerine 5 aydır kira yardımı yapılmadığını dile getirdi. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Kepez ve Santral mahallelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin bitirilememesi ve ödenmeyen kira yardımları sebebiyle vatandaşların mağdur oldu.

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm kabusa döndü!

Antalya’nın Kepez ilçesi, Kepez ve Santral mahallelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmaması ve ödenmeyen kira yardımları sebebiyle vatandaşlar mağdur oluyor...

Kepezaltı ve Santral'de kira yardımı ödemeleri mecliste!

Antalya'nın Kepezaltı ve Santral Mahalleleri kentsel dönüşüm projelerindeki kira yardımı ödemeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Kepezaltı ve Santral mahallelerinde kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Antalya’nın Kepezaltı ve Santral mahalleleri kentsel dönüşüm projesi inşaatının zamanında tamamlanmadığını anımsatan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, kira yardımı ödemelerini de alamayan vatandaşın mağdur edildiğini belirtti.  

Kepez'de 7 katlı binanın yıkımına başlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs önlemleri kapsamında Antalya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. 7 katlı binanın çatısına çıkartılan iş makinesinin katları yıkılırken, mahalleli de çalışmaları merakla izlendi.

Atılgan Sert: Antalya için kentsel dönüşüm şart!

Antalya İnşaat Müteahitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu söyledi. Sert, “6 milyon bina sıkıntılı. Bunun çözüm yollarından biri kentsel dönüşüm. Biz kentsel dönüşümü cazip hale getirmemiz gerektiğini savunuyoruz” diye konuştu.

Sur Yapı Antalya'ya Türkiye’nin En İyi Kentsel Dönüşüm Projesi ödülü!

Sur Yapı’nın Antalya’da inşa ettiği örnek akıllı dönüşüm projesi Sign of the City Awards'ta devam eden kentsel dönüşüm projelerinde “En İyi Kentsel Dönüşüm” projesi seçildi...

Antalya Kepezaltı kentsel dönüşüm Haberi

Antalya Kepezaltı kentsel dönüşüm

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Kepezaltı ve Santral mahallelerinde Kasım 2015'te ön protokolün imzalanması ve hak sahiplerinin yetkilerini Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesinin ardından, ikinci ve asıl sözleşmelerin de imzaları atılmaya başlandı. 



1 haftadır devam eden sözleşmelerin imzalanması aşamasının hızla ilerlediği de kentsel dönüşüm ofisinden gelen bilgiler arasında.


65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÖZEL BÜRO 

Projenin bir an önce hayata geçmesini bekleyen vatandaşlar ise mahalle içerisinde bulunan Kentsel Dönüşüm Ofisine akın etti. 



Sabahın erken saatlerinden itibaren mahalle sakinlerine hizmet vermeye başlayan hizmet ofisinde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. Çok sayıda personelinde vatandaşın işini kolaylaştırmak için koordineli çalıştığı görülürken, yaşlı ve engelli vatandaşlara da öncelik tanındı. Sözleşme şartlarından biri olan ve 65 yaş üstü vatandaşlardan istenen sağlık raporu için ise ofis bahçesinde ayrı bir büro...