18 / 04 / 2024

Antalya-Konya arası 28 kilometre kısalacak!

Antalya-Konya arası 28 kilometre kısalacak!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'yı çevre illere bağlayan önemli güzergahlarda Karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtti.



Antalya-Konya arasında yürütülen iki yol projesinin mesafeyi 28 kilometre kısaltacağı bildirildi.


Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı  yazılı açıklamada, Antalya'yı çevre illere bağlayan önemli güzergahlarda  Karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtti. 

 

Elvan, Gembos yolu olarak bilinen Konya-Beyşehir-Derebucak-İbradı  Ayrımı-Taşağıl Yolu Projesi'nde önemli bir aşama katedildiğini bildirdi. 

 

Yolun Beyşehir-Derebucak arasında yer alan kısmın 62 kilometresinin 26  kilometresinin sathi kaplamalı bölünmüş yol, 36 kilometresinin ise sathi  kaplamalı tek yol olarak tamamlanıp trafiğe açıldığını kaydeden Elvan, "Yolun  tamamlanması Antalya-Konya arasında 25 kilometre kısalma sağlanacak. Bu  güzergahın Antalya sınırları içinde kalan 93 kilometrelik kesiminde çalışmalara  devam ediliyor. Yolda 4 bin 990 metre uzunluğunda Demirkapı Tüneli yapımı devam  ediyor. Tünelin 2 bin 200 metresinin kazısı tamamlandı" ifadelerini kullandı. 

 

 Alacabel Tüneli'nin ihalesi yapıldı 

 

 Elvan, Antalya'yı Konya'ya bağlayacak yollardan birinin de  Manavgat-Akseki-Seydişehir-Konya yolu olduğuna işaret ederek, bu proje içinde en  önemli kilometre taşlarından birinin de Alacabel Tüneli olduğunu vurguladı. 

 

 Çift tüp tünel olarak inşa edilecek ve uzunluğu 7,3 kilometre olacak  Alacabel Tüneli'nin yapım işi ihalesinin 21 Temmuz'da yapıldığını hatırlatan  Elvan, ihaleye 22 firmanın katıldığı ve sürecin devam ettiğini, 3 bin 300 metre  uzunluğundaki Tınaz Tepe Tüneli'nin proje çalışmalarının ise sürdüğünü kaydetti. 

 

Mevcut yolda kış aylarındaki yoğun kar yağışı, tipi ve sonrasında  oluşan buzlanma sebebiyle ulaşımda kesintiler olduğuna dikkati çeken Elvan,  açıklamasında şunlara yer verdi: 

 

 "Projedeki söz konusu tünellerin yapılmasıyla kış aylarında bile  güvenli ve kesintisiz bir ulaşım sağlanacak. Ayrıca yolun Antalya sınırları  içinde kalan 82 kilometrelik kesiminde 4 tünel, bir viyadük, 2 köprü yapılacak.  Çalışmalar tamamlandıktan sonra toplamda 215 kilometre uzunluğundaki yolda 28  kilometre kısalma sağlanacak ve yolun uzunluğu 187 kilometreye inecek."


Vatan


Geri Dön