26 / 04 / 2024

Elazığ-Malatya arası 1,5 kilometre kısalacak!

Elazığ-Malatya arası 1,5 kilometre kısalacak!

Türkiye'nin tek pilon üzerine yapılan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan köprüsü ve tüneli 2017 yılında trafiğe açılıyor. Köprü sayesinde Elazığ-Malatya aksındaki yol 1,5 km kısalacak ve seyahat süresinde 5 dakika azalma sağlanacak.



MALATYALILAR ve Elazığlılar tarafından yıllardır özlemle beklenen Kömürhan Köprüsünün en geç iki yıl içerisinde hizmete açılacağını söyleyen AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,"Hem Kömürhan tünelinin hem de Kömürhan köprüsünün yapılmasıyla birlikte Elazığ ile Malatya bir anlamda birleşmiş olacak" dedi. 


Çalık yaptığı açıklamada, Malatya ile Elazığ arasındaki mevcut Kömürhan Köprüsiı'nün bulunduğu noktada trafik akışını daha da rahatlatmak amacıyla 161 Milyon TL'lik yeni köprü ve tünel inşaatının yapımının sürdüğünü ve tünellerdeki kazı inşaatın yüzde 95 oranında bitirilme noktasına getirildiğini belirtti. Köprünün büyük ölçüde yerli teknoloji ve iş gücü kullanılarak yapımının sürdüğünü belirten Çalık, "Yeni Kömürhan Köprüsü, tek pilon üzerine yapılmış bir köprüdür. Dünyada bu özellikte üç köprü daha var, bu dördüncüsü olacak. 380 metre açıklığında olacak. Diğerleri ise 400 metre civarında. İkisi Rusya'da, biri Tayvan'da. Doğu ve batıyı birbirine bağlayan özellikli bir köprü olacak" diye konuştu. 


GÜVENLİ ULAŞIM 

Yeni Kömürhan Köprüsü ve tünelinin tamamlanmasıyla Elazığ-Malatya karayolunun bölünmüş yol olarak kesintisiz hizmet vereceğini dile getiren Çalık, köprünün görselliğiyle de dikkati çekeceğini söyledi. 

Kömürhan Tüneli'nin yapımıyla, güzergahta keskin virajların bulunduğu 1,5 kilometrelik bölümün kısalacağını, daha güvenli ulaşımın yanı sıra zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanacağını belirten Çalık, "Kömürhan Köprüsü'nün faaliyete geçmesi ve yapılacak 2 bin 400 metre uzunluğundaki çift tüplü tünelin tamamlanmasıyla Malatya-Elazığ yolu 1,5 km kısalacak. Bu da zaman ve yakıt tasarrufu sağlayarak ülke ekonomimize ciddi bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca, turistik değerlerimiz ve inanç turizmi potansiyelimiz göz önüne alındığında Kömürhan Köprüsü ilimizin turizm ekonomisine de ciddi bir canlılık getirecektir" diye konuştu. 


Mevcut köprünün muhafaza edileceğini dile getiren Öznur Çalık, yeni köprünün yapımının ardından ağır vasıtaların yönlendirileceği mevcut köprünün bakım dönemlerinde de servis yolu olarak kullanılacağını sözlerine ekledi. 


Milat


Geri Dön