25 / 04 / 2024

Elazığ-Malatya arası tünel

Elazığ-Malatya arası tünel

Türkiye'nin tek pilon üzerine yapılan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan köprüsü ve tüneli 2017 yılında trafiğe açılıyor. Köprü sayesinde Elazığ-Malatya aksındaki yol 1,5 km kısalacak ve seyahat süresinde 5 dakika azalma sağlanacak.

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!

Gebze Darıca arasında inşa edilen metro hattı için tünel açma çalışmaları bugün başladı. Tünel açma için yapılan törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

Sarıyer-Büyükçekmece arasına 100 kilometrelik tünel ağı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım, trafik soruna kökten çözüm üretecek projesini açıkladı. Buna göre, Sarıyer ile Büyükçekmece arasında 100 kilometrelik tünel ağı kurulacak.

Tünel Akvaryum'un yüzde 25'i tamamlandı!

Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından Zağnos Vadisi ile Tabakhane Vadisi arasında inşa edilen Tünel Akvaryum projesinin yüzde 25'lik bölümü bitti. Proje kapsamında 50 metre kazı tamamlandı.

Çorum Kırkdilim'e 450 milyon liralık 3 tünel projesi!

Çorum'un sarp kayalıklar ve uçurumlar arasında bulunan Kırkdilim bölgesine 3 yeni tünel yapılacak. Büyük yatırım, 450 milyon liraya mal olacak.

Avrasya Tüneli için Tünel Hikayeleri yarışması!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren ve Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. tarafından yapılan Avrasya Tüneli için “Tünel Hikayeleri” adıyla bir yarışma düzenliyor.

Tünel Akvaryum için TOKİ'den yer tahsisi yapıldı!

Ortahisar ilçesinde, tarihi Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılacak "Tünel Akvaryum" projesi için TOKİ tarafından belediyeye yer tahsis edildiği bildirildi.

Yeşilovacık-Aydıncık ile Aydıncık-Gözce arasındaki 6 tünel açıldı!

Mersin-Antalya arasındaki Akdeniz Sahil Yolu, Yeşilovacık-Aydıncık/Aydıncık-Gözce arasındaki 6 tünel ile 1 viyadüğün açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Trabzon'a Akvaryum Tünel geliyor!

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi, kentin doğal güzelliğini turizm potansiyeliyle birleştirmeyi amaçlayan güzel bir proje başlattı. Proje, tarihi Zagnos ve Tabakhane vadileri arasında yapılacak 'Tünel Akvaryum' olarak tasarlandı.

Mersin Silifke-Mut arasına duble yol ve 10 tünel yapılacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Erdemli-Ayrancı yolunun ilk etapta Erdemli çıkışından itibaren 10 kilometrelik bölünmüş yol olacağını, Silifke-Mut arasına da duble yol ve 10 tünel yapılacağını belirtti.

Türkiye genelinde 700 kilometrelik 470 tünel yapılacak!

Türkiye'de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerdi. 2023 hedefleri kapsamında, uç uca eklendiğinde İstanbul ile Antalya mesafesi uzunluğunda 470 tünelin yapılması planlanıyor.

Konya Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattı için kamulaştırma!

“Mavi Tünel (Konya İçmesuyu) Projesi (KOP)" Kapsamındaki Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mersin Büyükecel'de 4 tünel bu yıl açılacak!

Mersin-Antalya Akdeniz Sahil Yolu´nda şu anda 32,5 kilometrelik bölümde tünel ve yol çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Elvan, Büyükeceli bölgesinde 4 tüneli bu yıl açacaklarını söyledi.

Elazığ-Malatya arası tünel Haberi

Elazığ-Malatya arası tünel

MALATYALILAR ve Elazığlılar tarafından yıllardır özlemle beklenen Kömürhan Köprüsünün en geç iki yıl içerisinde hizmete açılacağını söyleyen AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,"Hem Kömürhan tünelinin hem de Kömürhan köprüsünün yapılmasıyla birlikte Elazığ ile Malatya bir anlamda birleşmiş olacak" dedi. 


Çalık yaptığı açıklamada, Malatya ile Elazığ arasındaki mevcut Kömürhan Köprüsiı'nün bulunduğu noktada trafik akışını daha da rahatlatmak amacıyla 161 Milyon TL'lik yeni köprü ve tünel inşaatının yapımının sürdüğünü ve tünellerdeki kazı inşaatın yüzde 95 oranında bitirilme noktasına getirildiğini belirtti. Köprünün büyük ölçüde yerli teknoloji ve iş gücü kullanılarak yapımının sürdüğünü belirten Çalık, "Yeni Kömürhan Köprüsü, tek pilon üzerine yapılmış bir köprüdür. Dünyada bu özellikte üç köprü daha var, bu dördüncüsü olacak. 380 metre açıklığında olacak. Diğerleri ise 400...