25 / 04 / 2024

Güzeldere Geçidi tünel çalışmaları tam gaz devam!

Güzeldere Geçidi tünel çalışmaları tam gaz devam!

Kış aylarında sürücülerin kabusu olan Güzeldere Geçidi, yapılan tünel ile rahat nefes aldıracak. Çalışmalar 2019'da tamamlanacak.



Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'ne yapılan çift yönlü tünelin 2019’da tamamlanacak. Özellikle kış aylarında sürücülerin kabusu olan Güzeldere Geçidi için ekipler kış mevsiminde de mesai yapacak. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; tünel çalışmaları son sürat devam ediyor. 


Güzeldere Geçidi'ne yapılan tünelin çalışmaları 2014 yılında başladı. Çalışmalar tamamlanıp tünel hizmete açıldığında 45 dakikalık zorlu yolculuk 5 dakikaya inecek. 

 

Güzeldere Geçidi tünel çalışmaları tam gaz devam!


Şantiye Şefi Refik Ören, "Şu ana kadar bin 800 metre üst yarık ve bin 600 metre alt yarık ilerlemesi sağlanmıştır. 2018 Kasım ayı sonuna kadar tünelin kazı ve destekleme aşamasını tamamlamayı planlıyoruz. Kış aylarında da çalışacağız, hiç ara vermeyeceğiz. Bütün tedbirlerimizi aldık. Malzemelerimizi içeriye depoladık. Tünel ağızlarından bir tanesini kapatacağız. Araçlarımız diğer tünelden çıkış yapacak. 110 personel ve 30 araçlık makine parkımızla çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Amacımız bir an önce bu tünelin faaliyete geçip halkımızın hizmetine girmesidir. Böylece halkımızı buradaki zorluklardan kurtarılmasını sağlayacağız" açıklamasında bulundu. 

 


Geri Dön