29 / 03 / 2024

Kömürhan Köprüsü kaç kilometre

Kömürhan Köprüsü kaç kilometre

Türkiye'nin tek pilon üzerine yapılan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan köprüsü ve tüneli 2017 yılında trafiğe açılıyor. Köprü sayesinde Elazığ-Malatya aksındaki yol 1,5 km kısalacak ve seyahat süresinde 5 dakika azalma sağlanacak.

1915 Çanakkale Köprüsü 15 soruda tüm detaylarıyla!

1915 Çanakkale Köprüsü bugün hizmete sunuluyor. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti ne kadar oldu? 1915 Çanakkale Köprüsü'nden hangi araçlar geçebiliyor? İşte 1915 Çanakkale Köprüsü 15 soruda tüm detaylarıyla...

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

1915 Çanakkale Köprüsü'ne anlamlı tasarım! 

18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, için geri sayım başladı. Dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün Suluca Viyadüğü ayakları da Şehitler Abidesi'nden esinlenerek tasarlandı.

Kömürhan Köprüsü dünya literatüründe!

Elazığ'da inşa edilen Kömürhan Köprüsü'nde  Paris’teki Eyfel Kulesi’ndeki çelik miktarıyla aynı düzeyde, toplamda 7 bin ton çelik kullanıldı. Köprü, dünyanın 4’üncü “Tek ayaklı, gergin eğik askılı köprüsü” olma özelliğine sahip.

Elazığ Kömürhan Köprüsü açıldı!

İnşasında Eyfel Kulesi'ndeki kadar, yaklaşık 7 bin ton çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli bugün gerçekleşecek törenle hizmete açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli açılıyor!

İnşasında Eyfel Kulesi'ndeki kadar, yaklaşık 7 bin ton çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli bugün gerçekleşecek törenle hizmete açılacak.

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli yarın açılıyor!

Elazığ ile Malatya'nın ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin 155 metre uzunluğundaki "Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli"nin açılışı yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Elazığ Kömürhan Köprüsü Aralık ayında açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Kömürhan Köprüsü hem Elazığ hem bölge hem Türkiye hem de dünya için örnek projelerden biri. Bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Aralık ayının içerisinde inşallah burayı tamamlayıp vatandaşımızın, bölgenin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Yeni Kömürhan Köprüsü 15 Aralık'ta açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bölgede 16 ilin ulaşım ağını güçlendirmesi planlanan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün 15 Aralık'ta açılacağının müjdesini verdi.

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Fiziki gerçekleşmenin yüzde 99 olduğu Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli tamamlandığında, mevcut yol 1 kilometre kısalacak, zaman ve akaryakıttan tasarruf edilerek ekonomiye katkı sağlanacak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü için talimat verdi!

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemi ile gerçekleşen 140'ıncı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü için talimat verdi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmalarında son durum!

Çanakkale Boğazı'nda yapımı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçici çalışma halatı montajına başlanıyor.

Kömürhan Köprüsü kaç kilometre Haberi

Kömürhan Köprüsü kaç kilometre

MALATYALILAR ve Elazığlılar tarafından yıllardır özlemle beklenen Kömürhan Köprüsünün en geç iki yıl içerisinde hizmete açılacağını söyleyen AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,"Hem Kömürhan tünelinin hem de Kömürhan köprüsünün yapılmasıyla birlikte Elazığ ile Malatya bir anlamda birleşmiş olacak" dedi. 


Çalık yaptığı açıklamada, Malatya ile Elazığ arasındaki mevcut Kömürhan Köprüsiı'nün bulunduğu noktada trafik akışını daha da rahatlatmak amacıyla 161 Milyon TL'lik yeni köprü ve tünel inşaatının yapımının sürdüğünü ve tünellerdeki kazı inşaatın yüzde 95 oranında bitirilme noktasına getirildiğini belirtti. Köprünün büyük ölçüde yerli teknoloji ve iş gücü kullanılarak yapımının sürdüğünü belirten Çalık, "Yeni Kömürhan Köprüsü, tek pilon üzerine yapılmış bir köprüdür. Dünyada bu özellikte üç köprü daha var, bu dördüncüsü olacak. 380 metre açıklığında olacak. Diğerleri ise 400...