26 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmalarında son durum!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmalarında son durum!

Çanakkale Boğazı'nda yapımı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçici çalışma halatı montajına başlanıyor.



Tamamlandığında "Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak, renkleri, figürleri ve diğer özellikleriyle "simgelerin köprüsü" olacak olan proje için, Lapseki ilçesi Şekerkaya ve Gelibolu ilçesi Sütlüce şantiyelerinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; gemiyle yaklaşık 35 dakika süren boğaz geçişini 6 dakikaya düşürecek olan köprünün, özellikle yaz sezonu gibi yoğun dönemlerde uzun araç kuyruklarını ortadan kaldırması amaçlanıyor. 

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak belirtilen köprüde, her iki yakada suyun içindeki blokların üst üste yerleştirilmesiyle hazırlanan ve Türk bayrağını simgeleyen kırmızı beyaz renklere sahip ayakların bitirilmesiyle diğer çalışmalara ağırlık veriliyor.

Köprünün Lapseki bölgesindeki çalışmalarında ise otoyol bağlantıları, köprü ve menfez gibi bağlantı ara elemanlarının yapımı sürüyor.

İstanbul ve Balıkesir'e bağlanacak yollarda kullanılacak gişeler, ara yollar ile kavşak bağlantılarının yapılması için de çalışmalar devam ediyor. 

Köprünün inşaat çalışmalarının en önemli bölümünü oluşturan geçici çalışma halatı montajının da yapımı başlayacak. Halat montajının yapılabilmesi için Çanakkale Boğazı'nın transit gemi geçişlerine kapatılacak. 

Bu kapsamda, inşaat faaliyetlerinin sağlıklı olarak sürdürülmesine imkan sunmak için boğaz, 3 ve 4 Eylül'de, 07.00 ve 19.00 saatleri arasında çift yönlü olarak kapatılacak. Toplamda 2 gün sürmesi planlanan çalışma ile her iki yaka, ilk kez bir halatla birleştirilecek. 

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını artırdı!


Geri Dön